петак, 2. јануар 2015.

Vaza bogatstva

                     Ваза богатства из монастыря Самье

Vaze su jak simbol srece i dobro ih je imati u domu jer oznacavaju “neprekidan mir i harmoniju u domu”. To dolazi od fonetskog znacenja reci vaza – “ping” – mir.
Kako biste napravili vazu koja donosi bogatstvo, izaberite vazu od porcelana, kristala, zemlje ili metala (od bronze, srebra ili cak zlata) no niposto od stakla i plastike. Trebalo bi da ima siroko grlo, tanak vrat i siroki trbuh. Idealna forma za casu bogatstva -je da podseca na tikvu kojoj je odsecen vrh. Po starim predanjima u takvoj casi secuvao Boziji nektar. To oznacava priliv bogatstva koje kada, jednom prodje kroz usko grlo, ostaje u zarobljenom sirokom telu, simbolizujuci bogatstvo u porodici. Ukoliko je vaza ukrasena simbolima srece tim bolje. Vaza koja ima naslikano cvece cetiri sezone oznacava harmoniju i bogatstv koje ce vasa porodica imati tokom godine.
Da biste stvorili vazu koja donosi bogatstvo, koja nosi ime pao ping ili “retka vaza”, napunite je do vrha sledecim sadrzajem i sklonite od radoznalih pogleda:
- Sedam vrsta poludragog kamena . Povoljni su : kristal, koral, lapis lazuli, biser, jaspis, kornalin, tigrovo oko, akvamarin, topaz, ametist, citrin i malahit.
- Otidjite u posetu i zamolite domacina da vam da pelcer od sobnog ili vrtnog bilja ili saku zemlje (mislim da je bilje bolji izbor da ljudi koji nisu upoznati sa F.S.ne bi mislili kojesta..) Niposto nemojte uzeti nista bez znanja domacina!
Stavite zemlji ili pelcer u crvenu vrecicu ili koverat, paketic
- Crvenu torbicu prepunu novca - sadasnjeg novaca u zeljenoj valuti u sumi 988 ( 9 dolara i 88 centi ).
- Tri, sest ili devet kineskih novcica koji su vezani crvenom lentom i njih takodje stavite u crvenu vrecicu, vodite racuna da pravilno okrenite novcice.
- Pet vrsta “voca kojeg negujete” ( seme ili zrno) kao symbol bogatstva u hrani u svakom trenutku. U obzir dolaze: proso, urme, psenica, kedar, pasulj ili soja. Stavite ih u malu vrcicu sa zemljom.
- Kada su ova tri elementa pripremljena polozite ih u vazu (3 vrecice), i dopunite je do vrha u tu svhu budite domisljati (mislim retko ko raspolaze sa toliko zlatnog nakita i dragog kamenja) i kreativni pa iskoristite nakit sa cirkonima od bizuterije koja imitira zlato, kristalima, novcicima, "zlatnim"kamenjem, u vazu mozete staviti i sisarke, orah i sl.
Napunjenu vazu je neophodno pravilno postaviti: dobro mesto je - spavaca soba, casa treba da je postavljena tako da kada god vlasnik udje u sobu pogled pada na nju, nije obavezno postaviti je na JI, ali ako mozete da iskoritite pravac nemojte to propustiti.
Nikako je ne treba postaviti u sobe u koje zalaze drugi ljudi.
I ne pricajte o vasoj vazi bogatstva!

Inter CAFFE početna strana  
Богатство ваза буде затворен никада неће отворити. То би требало да буде једном годишње, на дан кинеске Нове године добити вазу трљати јој спољашњу површину. 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.