понедељак, 19. јануар 2015.

Sve želje srca moga se ispunjavaju!

 

"San zimske noći"...to je kad moje hladne tabane greju njegovi vreli tabani, to je kad moje uho na njegovim grudima sluša otkucaje njegovog srca...to je kada zajedno utonemo u san i tamo se raziđemo svako u svojim slikama...to je kada Mlad Mesec u hladnoj noći prospe srebrni prah i očara nas ljubavlju...
Koliko puta smo čuli da je nešto nerealno, da „nam je mašta bujna“. Govorili su nam da je život nešto drugo. Sve ove kvalifikacije su predstavljale osobu koja je otvorena, veruje, voli...i baš sada je to ono što se ceni i poštuje!
Ovo je vreme kada su snovi, kao refleksija, našeg svesnog uma prenosnici najuzvišenijih emocija: lepote, ljubavi, istine. Sada je trenutak da otvorimo srce, za ispunjenje svih želja i potreba na vrlo jednostavan način. Pusti, prihvati i voli!
U ovoj lunaciji, Mladom Mesecu, Venera je na stepenu egzaltacije Neptuna. Ovo je najjači znak na nebu. Lepota i mašta su u vazduhu. Dišite, dišite duboko i sporo. Ispunite svoje telo kisikom obogaćenim ljubavlju i maštom. Suština ove lunacije je da se stavimo u pokret, to jest da pokrenemo ŽIVOT!
Vodolije su dočekale svojih „pet minuta“. Ljubavni život pripadnika znaka Vodolije prolaziće kroz različite faze raspoloženja i mogućnosti, u narednom periodu. Bez obzira na neke veće oscilacije važno je da Vodolije razviju svest o tome kako je vreme faktor koji njima ide u prilog. U ovom periodu poželjno je da budete ne samo taktični, već i dovoljno strpljivi ili istrajni u svojim ljubavnim namerama. Ovo je vreme u kome možete da uredite i svoj ljubavni i porodični život. Slobodne Vodolije u ovom periodu „njihove Lunacije“ mogu započeti ozbiljne ljubavne priče. Čini mi se da predstoje neki zanimljivi susreti oko 28. januara, koji bi mogli biti inspiracija i nadahnuće novoj ljubavnoj vezi. Prelazak Saturna u znak Strelca je vrlo podržavajući za Vodolije neovisno kog su statusa. Znak Vodolije će biti duži period podržan od Saturna iz Strelca i istovremeno od Urana iz Ovna. Već bi mogli napraviti svestan cilj „budu'nosti“oko 2. februara, kao plan za pravac kretanja.
Ribama lunacija pada u 12. polje, što apsolutno potvrđuje naredni period kao prirodno stanje Riba. Velika većina pripadnika znaka Riba će živetu svoju iluziju, maštu ali neki pripadnici znaka Riba itekako će proći kroz fazu svojih ljubavnih razočarenja, jer Mars u znaku Riba je nepredvidiv! Ribe su vodeni znak i kao takve odlikuju se empatičnošću i izraženim emocionalnim kapacitetom, a u kom pravcu emocije se kreću u mnogome će uticati upravo prisustvo Marsa (vatra) u znaku Riba. Slobodni pripadnici znaka Riba imaju širok spektar mogućnosti za nova poznanstva za velike ljubavi, naročito kada 27. januara i Venera pređe u znak Riba. Problematične telesne oblasti za Ribe su stopala i imuni sistem, stoga vam toplo preporučujem da ljubav bude vaš eliksir za podizanje imuniteta, kao i šetnja sa voljenom osobom pored vode koja bi mogla da relaksira vaša stopala. Rezervisan dan ljubavi za sve pripadnike znaka Riba jeste 1. februar. Nije greh biti iskren u ljubavi, ne bojte se Saturna iz Strelca!
Ovnovi generalno donose mnogo strasti u svoj ljubavni život. „I premalo, kao i premnogo – jednako škodi“. Komplikovane situacije u ovih mesec dana mogu dovesti do konfuznih osećanja i neće biti lako kako da izrazite svoju zabrinutost. Lično mislim da su brige kontrapruduktivne misli za ljubav. Ne brinite - ne gubite svoju strast, ali nemojte praviti pogrešne fokuse. Okrenite pogled sa druge strane,nemojte biti jednostrani i tvrdoglavi.Ovo nije period racionalnog prosuđivanja. Sve dok je Mars u znaku Riba (do 20.2.) Ovnovi nemaju osećaj sigurnosti, čak neki imaju pojačan strah.Najbolja Ovnovska osobina, hrabrost, treba da bude sada na sceni. Dozvolite sebi da se radujete novom danu, da kroz život idete kao delfin sretni, a ne kao ajkula koja lovi plen (greške kod partnera).
Bikovima ova lunacija treba da obezbedi relaksaciju, sa puno poverenja u svog partnera. Generalno ova godina trebalo bi bude godina jačanja vaših emotivnih veze. Posle Saturnovih lekcija u polju partnera sada možete malo odmoriti (do juna). Mnogi Bikovi (naročito muškarci) će se uveriti kako je lako da sarađivati i napredovati sa partnerom na zajedničkim planovima. Ovo je vreme romanse za Bikove, naročito od 27. januara. Plahovite, tvrdoglave naravi nekih Bikova mogu da privuku neprijatnosti u ljubavi oko 30. januara. Ovo možete prevazići strpljenjem i zajedničkim naporima. Neće dugo trajati i izaći ćete iz toga još bliskiji i jači. U ovom periodu Bikovi treba da što više i što nesebičnije daju od sebe. Davanje je najveći oblik primanja. Teoretski Bikovi to znaju ali sada je vreme praktične primene vaših znanja. Kao naučenu lekciju oko 1. februara proverite u tišini, sami sa partnerom možda uz sveće ili kamin. Pokušajte se opustiti bez obzira na nekakve pritiske iz primarnih porodičnih odnosa (roditelji- deca).
Blizanci su generalno vrlo zanimljivi partneri, oni su razigrani, pričljivi, da ne kažem detinjasti u ljubavi. Merkur se u ovoj lunaciji nalazi na jednoj veoma zanimljivoj fiksnoj zvezdi ROTANEV (Stubovi sudbine, A. Imširagić). Priča je o potrazi za romantičnom ljubavi. “Daleko na zapadu, mora se otići što dalje da se nađe ljubav...“ Merkur je veoma spor, ko bi rekao u Vodoliji, veoma tih. Sprema se za okretanje unazad već 21.januara u poslepodnevnim satima. Mogućnost je data da neki Blizanci se vrate svojoj staroj ljubavi, a da neki odu daleko za svojom ljubavlju. Što god da je, uslov za sreću je da budete tihi i mirni i da nikom ne iznosite svoje planove. Putovanje, iznenadno ka ljubavi možete očekivati oko 28. januara. Sunce ljubavi vas može ogrejati već 30. januara. Ne bih vam savetovala da svu ovu čaroliju uzmete „zdravo za gotovo“ bar dok je Merkur retrogradan (do 11.2) jer Saturn u blizanačkom polju partnerstva traži formalni odnos. Savetujem da ove planove (brak), pravite u drugoj polovini ove godine .
Rakovi su imali vrlo dinamičan ljubavni život u proteklom periodu. Naredni period neće smanjiti dinamiku, ali će doneti neku vrstu potrebe za sigurnošću, oko 25. januara. Izvesno je da boravak Marsa u Ribama za Rakove donosi gašenje njihovih velikih strasti i demonstrativnih odluka o ličnim promenama stavova. Rakovi, naročito Račice treba da spoznaju svoju promenjivu prirodu i da konačno nauče kad je vreme i za šta. Poučeni lošim iskustvima, slobodni Rakovi biće izbirljivi u traženju nove ljubavi, ili sitničarenju u novoj vezi. Lek za osećaj nesigurnosti je poverenje! Rakovi umeju biti seksualno i emocionalno vrlo maštoviti, i treba svu ovu energiju koju imaju u sebi u narednom periodu da fokusiraju na tu vrstu aktivnosti. Oko 13. februara podsetite svog partnera na „dan zaljubljenih“ pa poklonite sebi i partneru možda neko lepo kratko putovanje!
Lavovima se lunacija dešava u polju partnera, pa bi Lavovi mogli doživeti ono o čemu ceo život sanjaju: da im se partner probudi! Da li su to stvarno želeli ili su „mislili“ da žele, vreme će pokazati. Jedan od razloga, zašto su ovo Lavovske želje, svakako je da žele ostaviti dobar utisak u svemu čega se prihvate. Lavovi će se istinski potruditi oko partnera, a sve zato što njih uzbuđuje partnerovo uzbuđenje i predavanje! Za Lavove ne vredi "ljubav je prateća potreba": ne, Lavovi će istinski uživati tek kad vide da su partnera osvojili i na emotivnom i na seksualnom planu. Dobra povezanost sa partnerom će imati svoju manifestaciju tokom celog ovog perioda. Lunacija uvek označav neki novi početak. Da bi nešto počelo mora i nešto da se završi. Kraj nekog ciklusa za Lavove upravo će biti na dan punog Mesece a to je 4. februara par minuta posle ponoći. Obzirom da Mesec ide od Urana ka Jupiteru, Lavovi bi stvarno mogli „da profitiraju“ od svoje velikodušnosti i jake empatije prema vremenu koje se završava ili prema ljudima koji odlaze iz Lavovskih života.
Device nisu osobe koje su u prvim redovima ljubavnih oblasti, što ih uopšte ne stavlja u nižu klasu ljubavnika. Baš ovu moju tvrdnju će Device overiti sa ovom lunacijom u narednom periodu. Mlađi pripadnici znaka Device (slobodni) će u narednom periodu baš osetiti kako ih hvata virus ljubavi. Ne bi bilo dobro da iz straha od „gubitka“ počnu da mentalno prave ljubavne planove. Ono što su Device rešile u narednom periodu da nauče u partnerskim odnosima jeste „da veruju i da se prepuštaju“. Priliku za ovu „praksu“ će imati od 27. januara kada im Venera (egzaltirana) ušeta u polje partnera. Već izvesno vreme je tu Mars, koji baš podriva partnerski odnos, ali se Device „ne primaju“ na ove akcije. Unutrašnje proživljavanje ljubavi Device će raditi sve dok je Merkur retrogradan (od 21.1- 11.2) i tek posle će se okuražiti da iskažu svoje emocije. Devica je tip osobe koja deluje veoma trezveno, razumno i odmereno i ume sa sačeka. Tako će i biti!
Vage su u ovoj lunaciji ushićene upravo pozicijom Venere na egzaltaciji Neptuna. Obzirom da je reč o srodnom elementu Vazduha, ne bili bilo zaista lepo da ih nebo i nagradi izobiljem ljubavi u svakom pogledu. Naravno svako kreira svoj život po sopstvenoj meri. One Vage koje budu pratile svoje srce zaista će doživeti egzaltaciju ljubavi, putovanja. Prelaskom Venere u znak Riba, svakodnevnica može postati bajka. Za one Vage koje teže da bude sve striktno na svom mestu, neudobnost je moguća oko 30. januara kao posledica želje za savršenim redom. Vage cene partnere sa stilom, obzirom da je Mars u znaku Riba (biće tu do kraja lunacije) stil može biti prilično za Vage neprepoznatljiv pa bi ovo mogao biti znak da Vage treba da se malo promene, da postanu fleksibilnije. Dobro vreme isceljenja za Vage je oko 9. februara. Inovacije, izlazak iz klišea u emotivnim odnosima, za Vage je put promena i put uspeha.
Škorpionima se lunacija dešava u 4. polju njihovog prirodnog horoskopa i nosi im mogučnost promene ili začetka novih ljubavnih stavova. Obzirom da je Škorpionski vladar u znaku Riba,što je opet 5. polje ljubavi daje mogučnost da se Škorpioni u ljubavnom žaru malo zanesu. Postoji predispozicija da se uđe u vezu sa partnerom koji je u najmanju ruku „čudan, drugačiji, različit“ Škorpioni nose epitet „ velikog ljubavnog maga“, ali boravak Saturna u njihovom polju ih je naprosto ohladilo pa su prešli u nekakav cinizam, ruganje ljubavi i emocijama. Vreme je da se Škorpioni rehabilituju.Pravo je vreme kada će pre svega uspostaviti kontakt sami sa sobomo oko 30. januara. Tome će izuzetno doprineti ulazak Venere u znak Riba već od 27. januara. Ovo je plodno vreme za Škorpione i treba to iskoristiti. Ponuditi ili prihvatiti ponudu za odlazak u neki SPA, kao i daleka putovanja. Važno je uživati, doneti radost u telo ali preko misli. Vreme je da se više opustite i budete spremni za neke novine, nova poznanstva.
Strelčevi su narednom period u kome se okreću unazad, bilo da mere pređeni put bilo da se vraćaju starim ljubavima. Oni poseduju ogromnu energiju, samopouzdanje i spremnost na veliki rizik ili izazov. U tom smislu, ukoliko im je stalo da ostvare neki "veliki cilj", onda za njih nema prepreke na putu do cilja ili ličnog zadovoljstva. Ne treba izgubiti iz vida da je Venera u Vodoliji, vrlo neobična pa još na stepenu egzaltacije Neptuna. Ovo je sasvim dovoljno uzbuđenja i inicijacije za avanture kod Strelčeva.Sigurno je da Strelčevi nemaju još uvek svest o prisustvu Saturna u njihovom znaku. Njihov optimizam čak smekšava i uticaj Saturna. Ovu Lunaciju podržava Saturn iz Strelca i daće dobar smer kretanja Strelčevske enrgije. Zanimljiv je „dan zaljubljenih“, 14. februar, jer Mesec će se naći u znaku Strelca i nudi će se mogućnost nekih lepih putovanja. Ne bih savetovala daleka putovanja jer za slobodne Strelčeve ljubav se nalazi u blizini njihovog doma ako ne i u samom domu.
Jarčevi su u ovoj lunaciji glavni za podršku novih događaja? Ko bi rekao da Jarčevi umeju podržavati nešto NOVO? „Vremena se menjaju – a i mi sa njima“. Koliko će biti iznenadjenja za partnerski odnos u jednom danu oko 25.januara upravo govori to koliko se Jarčevi menjaju. Uticaj Plutona je očigledan baš kroz takve radikalne promene. Od sistema vrednosti do partnerskih odnosa, sve je podložno promenama. Generalno Jarčevi deluju veoma trezveno, racionalno i promišljeno. U tom smislu, od njih nismo mogli očekivati emotivni zanos i nonšanlanciju u ljubavnom hodu po "ružičastim oblacima", već upravo suprotno -- oni su strogo kontrolisali svoje emocije i naročito svoj senzibilitet. Poenta ovog vremena je sadržana baš u PROMENI! Od Jarčeva možete očekivati – neočekivano. Ako postoji neka kriza partnerskog odnosa za Jarčeve u ovom periodu ona je kratkotrajna i može biti oko 30. januara. Ovo se može prevazići otvorenošću u komunikaciji oko 5. februara. Vreme je saveznik novih,neobičnih i čudnih ljubavi ali ne daje garanciju da će nešto pošto - poto trajati.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.