уторак, 4. децембар 2012.

CHRISTMAS MAGIC sweets..

Božićni venac od medenjaka


Christmas Cake by you.
Ukusan i bogat kolač, sa puno mlevenih medenjaka, lešnika, ruma i čokolade.
za testo: 250 g mlevenih lešnika, 300 g medenjaka sa čokoladnom glazurom (nefilovanih), 7 jaja (odvojenih), 200 g mekog maslaca, 75 g + 100 g šećera, 10 g začina za medenjake, 2,5 kašike šumskog meda, 100 ml ruma (40% alk.), malo soli /// za prelivanje i dekoraciju: 400 g gorke čokolade, oko 40 kom. oljušćenih polovina badema, oko 3 kašike pistaća, oko 10 kom. kandiranih trešanja (crvenih)
 Lešnike popeći bez masnoće, ohladiti. Naseckati medenjake, pa ih izdrobiti rukama u fine mrvice. Okruglu formu sa rupom vel. 26cm, podmazati i posuti brašnom.
 Kremasto umutiti maslac, 75 g šećera i začin. Umešati žumanca i med. Dodati lešnike i medenjake i mešajući dodavati rum. Belanca i so čvrsto ulupati. Dodati 100 g šećera i mutiti dok se on ne rastopi. Sada u testo dodati malo snega od belanaca, izmešati pa dodati ostali deo.
 Testo staviti u formu i peći u zagrejanoj pećnici na 160°C, oko 1 1/4 sata (nakon 50 min. prekriti alu-folijom). Posle pečenja ostaviti kolač još 20 min u formi. Onda ga izvaditi i ohladiti.
 Naseckati čokoladu i otopiti je nad vodenom parom. Čokoladom preliti kolač. Nakon 15 min kolač ukrasiti bademima, pistaćima i kandiranim trešnjama.

http://blogoye.net/christmasmagic
 


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.