понедељак, 10. децембар 2012.

Kako zategnuti kožu nakon mršavljenja?


Kako zategnuti kožu nakon mršavljenja
Proces mršavljenje je već dovoljno naporan, no radosni smo kada napokon postignemo ciljane kilograme. I onda stanete pred zrcalo i vaše tijelo vam uopće ne izgleda lijepo jer koža koje je do nedavno bila nategnuta zbog masnoće, sada visi. Budući da starimo, tijelo sve sporije proizvodi kolagen i koža gubi elasticitet. Evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći da kožu vratite na mjesto, dakako najbolji rezultat je ako to radite za vrijeme mršavljenja.

Koristite kreme za kožu koja u svom sastavu imaju kolagen. Ako vam se ne da tražiti po policama koje su to kreme, pogledajte kreme protiv strija i one namijenjene trudnicama koji se koža na trbuhu jako rasteže. Takne kreme su obično dosta skuplje od ostalih, ali ta cijena je tu obično s razlogom.
Radite redoviti lagani piling. Pilingom odstranjujete stari i suhi sloj te se s unutarnje strane mora stvoriti novi i pritom neće biti tako rastegnuti kao onaj stari. Osim toga trljanjem i primjenom piling preparata postižete bolju prokrvljenost potkožnog sloja koji hrani kožu. Nemojte to raditi prečesto, najbolje je posavjetovati se s dermatologom.
Hidrirajte se. Pijte dosta vode. Žene koje rade po uredima uglavnom zaboravljaju piti vode, a klima uređaji, računala i umjetna rasvjeta jako utječu na kožu koje se ubrzano suši i stari. Prestanite piti slatke sokove i vode s okusima te kavu s mlijekom. Dosta osoba misli da je sa kavom unijela dovoljno tekućine no to nije točno jer tijelo treba vodu za probaviti i kavu. Radije pijte dobre čajeve poput tava, yerba mate, wulong, zeleni čaj, puerh, cho yung, roibos i to bez šećera ili sladila.
Mršavite polako. Nemojte se primiti neke drastične dijete jer se koža neće stići vratiti nazad toliko brzo koliko brzo odlazi salo. Radije prihvatite neki sporiji ritam mršavljenja kako bi koža imala vremena za obnovu i prilagodila se novom obliku tijela.
Uzimajte dodatke prehrani koji su specifično namijenjeni dohrani kože. Odnosno pronađite u trgovinama zdravom hranom preparate koji sadrže omega 9 kiseline, laneno ulje, vitamin e i slične tvari za koje se dokazano zna da pomažu koži.
Konzumirajte namirnice bogate antioksidantima kao što su acai, maqui i goji bobice, zatim aronija, nar, malina i sva tamna bobičasta voća.
http://emrsavljenje.com
 




Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.