Ako neko u Vasoj porodici ima problema sa krvnim pritiskom, budite uporni u pripremi ovog zdravog dorucka.
Ovsu (zobi), mozda najhranjivijoj zitarici, pobornici zdrave ishrane pripisuju cudesne moci kod regulisanja krvnog pritiska, slabokrvnosti i poremecaja u digestivnom traktu. Preporucljiva je u ishrani dece, kao i za ishranu bolesnika, jer regenerise celokupan organizam.
Uvece dobro operite 2 solje oljustenog ovsa (kupuje se u prodavnicama zdrave hrane), stavite ga u serpu i prelijte sa 8 solja vode (omer 1:4). Pustite da provri, sklonite sa vatre i neka poklopljeno stoji preko noci.
U jutro cete videti da je ovas omeksao i nabubreo.
Odvadite ovsa koliko Vam je potrebno za dorucak, a ostatak stavite u frizider, jer moze da stoji do nedelju dana. Dakle, svakodnevno cete odvaditi koliko Vam je potrebno za pripremu dorucka, doliti malo vode da bude kasasto i pustiti da provri. Kasu istresite u tanjir i zasladite prirodnim sladom (pirincani ili jecmeni slad). Ove nedelje mi smo nasu kasicu sladili dzemom od sljiva i posipali hrskavim pahuljicama.
Ovsu (zobi), mozda najhranjivijoj zitarici, pobornici zdrave ishrane pripisuju cudesne moci kod regulisanja krvnog pritiska, slabokrvnosti i poremecaja u digestivnom traktu. Preporucljiva je u ishrani dece, kao i za ishranu bolesnika, jer regenerise celokupan organizam.
Uvece dobro operite 2 solje oljustenog ovsa (kupuje se u prodavnicama zdrave hrane), stavite ga u serpu i prelijte sa 8 solja vode (omer 1:4). Pustite da provri, sklonite sa vatre i neka poklopljeno stoji preko noci.
U jutro cete videti da je ovas omeksao i nabubreo.
Odvadite ovsa koliko Vam je potrebno za dorucak, a ostatak stavite u frizider, jer moze da stoji do nedelju dana. Dakle, svakodnevno cete odvaditi koliko Vam je potrebno za pripremu dorucka, doliti malo vode da bude kasasto i pustiti da provri. Kasu istresite u tanjir i zasladite prirodnim sladom (pirincani ili jecmeni slad). Ove nedelje mi smo nasu kasicu sladili dzemom od sljiva i posipali hrskavim pahuljicama.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.