субота, 29. децембар 2012.

Šminka u novogodišnjoj noći: Hit su šljokice

Šljokice su, prema savjetima, stilista i šminkera,  neizostavan dio svakog novogodišnjeg izgleda, jer je to idealna prilika da mejk-apu dodate malo sjaja, glamura i dramatičnosti.

makeup u 300x192 Šminka u novogodišnjoj noći: Hit su šljokice 

Pri nanošenju šljokica postoji samo jedno pravilo: ograničite se na maksimalno dva područja koja želite istaknuti. Sjajne usne i malo šljokica na obrazima, diskretne sjajne čestice  na kapcima ili vjestačke trepavice s kristalićima u spoju s mat ružem, kombinacije su s kojima sigurno nećete proći neprimijećeno.
Oči
Oči su najčešći izbor kada je riječ o nanošenju šljokica, zahvaljujući širokom izboru sjenki, šljokičastih ajlajnera i vjestačkih trepavica sa sitnim kristalićima ili svjetlucavim česticama. Ovakve sjenke zahtijevaju postojanu, kremastu bazu na koju će se primiti. Može se nanijeti i malo tečnog pudera ili olovkom za oči neutralne nijanse preći preko cijelog kapka. Intenzitet i količinu sjajnih čestica treba prilagoditi željenom izgledu i dramatičnosti koju želite da postignete.
Šljokice je mnogo lakše utapkati sunđerom ili sunđerastim aplikatorom nego nanijeti četkicom, jer će nanošenje biti preciznije, a  čestice se neće raspršiti po licu. Vještačke trepavice sa kristalićima lak su i efektan način za postizanje zavodljivog, svjetlucavog pogleda. Ako u neseseru nemate vještačke, onda na vrh trepavica, uz pomoć ljepila, možete dodati malo  sjaja.
Usne
Želite li umjesto očiju naglasiti usne, najlakši način da to učinite je da nanesete sjaj sa reflektujućim česticama. Ako imate gliter u prahu, pomiješajte ga sa prozračnim sjajem. Nanošenje gliter praha preko ruža ne savjetujemo, jer je to veoma teško održavati tokom večeri.
Ljubica Bulatović, diplomirana kozmetičarka i šminkerka
 http://www.pobjeda.me

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.