понедељак, 10. децембар 2012.

Kako smršaviti do ljeta?


Kako smršaviti do ljeta?
 




Jeste li već pripremili kupaće kostime, ili vas je strah kako bi u njima mogli izgledati? Masne naslage koje se nakupili prije zime su još uvijek tu, a Božić i Uskrs sigurno nisu prijateljsko razdoblje za vašu liniju. Izvadite bikini koji želite nositi ovog ljeta, obucite ga i stanite pred ogledalo.
Možda ste među onih nekoliko postotaka koji nemaju problema, i onda ste jako sretna osoba. No veća je vjerojatnost da ste na sebi našli barem jedno područje koje vam se ne sviđa i sada nešto treba poduzeti po tom pitanju prije nego dođe ljeto.
Proljeće je idealno vrijeme za kretanje u neke planove prehrane, vježbanje ili već neki način za mršavljenje. Ako krenete u proljeće imate dovoljno vremena da se stesate do ljeta. Ne morate skinuti mnogo kilograma, samo se trebate zategnuti kako nište nebi visilo preko ruba gaćica ili ispadalo van njih.
Najbolji način mršavljenja je vježbanje. Znamo da je najomraženiji, ali je ipak najbolji. Znamo također da je teško izdvojit vrijeme za to, ili ste pak kada imate vremena umorni pa vam se neda vježbati. Lakše je uzeti neku kapsulu za mršavljenje i namazati se nekim kremicama ili popiti čaj i sve će ići samo od sebe, no preparati sami od sebe rijetko kada psotižu ono što želite. Ne kažemo da ne koristite preparate, ali vem neće biti dovoljni.

Prvi korak – Vježbanje

Odredite si tri trenutka u tjednu kada se možete posvetiti vježbanju, barem po pola sata. Recimo ponedjeljak, srijeda, petak, ali pazite da vaše rezervirano vrijeme nije unutar dva sata od obroka jer jednostavno nećete moći vježbati. Sada vas sigurno zanima kako treba vježbati i koje vježbe. Iskreno, nije bitno. Možete si nabaviti bilo kakav aerobic DVD ili zumba, ili neku drugu vrsti fitness vježbi, ili čak yoga. Bitno je da se krećete i da vaši mišići rade tih pola sata. Ako nemate ideja, dovoljno je da trčite pola sata ili da vozite bicikl (ali malo napornije ako je moguće). Neke žene su nam rekle da njim izvrsne rezultate daje polaka vožnje na biciklu ali bez da sjede na sjedalu.

Drugi korak – Prehrana

ovdje imate stvarno veliki izbor što jesti. Možete si pronaći neku dijetu – recimo Atkins, Dukan, UN, …. ili samo smanjite unos masnoća i ugljikohidrata. Jedan jednostavan a vrlo dobar savjet je da sve slatkiše zamijenite voćem. I to ne bilo kojim voćem, nego tamnim voćem koje je bogato antioksidantima. Koje je to voće? Maline, kupine, jagode, ribizle, borovnice, acai bobice, maqui bobice, šljive, goji bobice, tamno grožđe, plod duda… birajte voće koje prirodno ima tamnu ili izrazitu boju. Te boje su često rezultat baš onih tvari koje su najzdravije u tom voću. Nemojte gladovati i nemojte birati stroge redukcijske dijete jer ćete imati yoyo efekt, nego se hranite zdravo. Povećana konzumacija voća će vašem tijelu dati šećere u prirodnom obliku a ne kao saharozu, zatim brojne minerale, vitamine, flavonoide i druge korisne tvari koje uopće ne dobijate jedući čokoladice, bonbone, i slične namirnice.

Treći korak – Preparati za mršavljenje

Različiti preparati za mršavljenje kao kapsule, čajevi, šejkovi, kave, kapi … trebaju biti pomoć u mršavljenju, a ne glavni nosivi stup cijelog procesa. Brojni čajevi stvarno mogu pomoći u detoksikaciji, probavi, skidanju kilgrama, ali ne mogu biti jedini način za mršavljenje. Isto vrijedi i za sve ostale preparate. Neki od njih stvarno dobro funkcioniraju, ali kao pomoć.

Četvrti korak – Kozmetika

Kozmetika za brobu protiv celulita vam može biti velika pomoć jer potrebno je hidratizirati kožu i vratiti je na mjesto nakon što je bila rastegnuta od viška masnoća. Istražite po internetu ili se posavjetujte sa svojim prijateljicama s kojom kozmetikom imaju najviše iskustva i što im je bilo najbolje.
Mršavljenje do ljeta je svakako moguće ali treba uložiti truda. Već smo zaključili da je vježba najbolji način. Ako nikako ne možete pronaći vrijeme koje možete rezervirati za vježbu onda uključite vježbu u neke druge aktivnosti poput hodanja po dućanu ili hodanje do auta ili ići po stepenicama umjesto lifta.
 Izvor  http://emrsavljenje.com
 








Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.