среда, 3. октобар 2012.

Tigrovo oko

BOJA : Smeđežuta, ružičasta, plava, crvena

IZGLED : Na pruge, blago sjajan, često mali i kotrljan

UČESTALOST : Lako dostupan

IZVOR : SAD, Meksiko, Indija, Australija, Južna Afrika

OSOBINE  Tigrovo oko kombinuje Zemaljsku energiju sa energijama Sunca, čime stvara stanje visoke vibracije, koje je ipak uzemljeno, i vuče duhovne energije ka Zemlji. Kada se stavi na treće oko, pojačava natčulne sposobnosti zemaljskih ljudi i balansira donje čakre, stimulišući uspon kundalini energije.Tigrovo oko je kamen koji štiti i koji je tradicionalno nošen kao talisman protiv uroka i kletvi. Pokazuje ispravnu upotrebu moći i ističe intergitet. Pomaže pri ostvarivenju ciljeva, prepoznajući unutarnje potencijale i podstičući jasnoću namere. Kada se stavi na pupčanu čakru, tigrovo oko je odlično za ljude koji su u raskoraku i nisu posvećeni. Prizemljuje i olakšava manifestaciju volje. Tigrovo oko usidrava promenu u fizičko telo.

Ovaj kamen je koristan za prepoznavanje kako svojih potreba, tako i potreba drugih ljudi. Pravi razliku između željnog razmišljanja o nečemu što hoćete i onoga što vam je stvarno potrebno. Mentalno, tigrovo oko integriše hemisfere mozga i pojačava praktično opažanje. Pomaže kod sakupljanja raštrkanih informacija da bi se pretvorile u kompaktnu celinu. Koristan je za razrešavanje dilema i unutarnjih konflikata, posebne onih izazvanih ponosom i tvrdoglavošću. Tigrovo oko je naročito korisno za lečenje mentalnih nezđravosti i poremećaja ličnosti.

Psihološki, tigrovo oko leci probleme samopotcenjivanja, samokritike i blokirane kreativnosti. Pomaže kod prepoznavanja talenata i sposobnosti pojedinca, kao i mana koje treba prevazići. Podržava zavisnu ličnost u unošenju promena.

Emotivno, tigrovo oko uravnotežava jin i jang magiju i puni emotivno telo energijom. Ublažava depresiju i podiže raspoloženja.

LEČENJE Tigrovo oko leči oko i popravlja noćni vid i reproduktivne organe, i proširuje suženja. Koristan je kod zarastanja slomljenih kostiju.

POLOžAJ Nositi na desnoj ruci ili kao privezak tokom kratkih vremenskih perioda. Položaj na telu kako to odgovara za lečenje. Staviti na pupčanu čakru radi spiritualnog uzemljenja.

 Izvor http://www.maglovski.rs/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.