недеља, 28. октобар 2012.

Palatschinke

Palatschinke sa kikirikijem

Priprema
1. Brasno pomesajte sa mlevenim kikirikijem, sećerom, vanilin sećerom, malo soli i korom limuna.
2. Postepeno dodajte mleko i razmućena jaja neprestano mesajuci mutilicom. Mesavini dodajte limunov sok i ostavite da stoji 10-15 minuta.
3. Po potrebi, u mesavinu za palačinke dodajte jos malo mleka, a zatim ispecite 4-5 vecih palačinki prečnika 26 centimetra.
4. Za fil, čokoladu izlomite na manje komade, otopite je na pari, dodajte maslac i grubo naseckan kikiriki. Čokoladni fil ohladite na sobnoj temperaturi.
5. Pečene palačinke u debljem sloju premazite filom, zarolajte, omotajte folijom i stavite u frizider oko sat vremena.
6. Pre posluzivanja palačinke premazite medom, pospite grubo naseckanim kikirikijem, iseckajte na manje parčiće i prelijte topljenom čokoladom.





Posluzivanje

Uz ove ukusne palačinke posluzite sladoled od vanile ili slag.

Savet

Očisćeni sirovi kikiriki stavite na pleh, a zatim pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 10 minuta. Pečeni kikiriki ohladite, a zatim očistite od ljuski.

Sastojci:


Sastojak                         Količina

Brasno Tip 400 160 g
Kikiriki 60 g
Sećer 20 g
Vanilin sećer 1 kesica
So 1 kasičica
Narendana limunova kora 1 kasičica
Mleko 250 - 300 ml
Jaja 2 kom
Limunov sok 2 - 3 kasike
Ulje 50 ml

Fil

Čokolada za kuvanje       200 g
Maslac 70 g
Kikiriki 120 g

Za posluzivanje

Med 1 - 2 kasike
Mleveni kikiriki               2 - 3 kasike
Zelim Vam prijatan uzitak !

 

1 коментар:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.