Ime "Mesec žetve" potiče iz vremena pre električne energije, kada su zemljoradnici koristili priliku da uz svetlost meseca završavaju žetvu.

U duhovnom smislu, ovo je period kada žanjemo bogatstvo koje smo akumulirali zahvaljujući svojim dobrim delima. Kako objašnjava astrološkinja Čani Nikols, ovaj period naročito je značajan za ljude u znaku ili podznaku Ovna. Za Ovnove je naredni period pun uspeha, kada će prikupiti plodove marljivog rada u prethodnom razdoblju. Ipak, ne dozvolite da vas ovaj uspeh ponese, već nastavite da vredno radite na sebi, da bi sledeća žetva bila još bolja.

S druge strane, ovaj period, kaže Nikols, biće deprimirajući za Blizance - sada sledi vreme za sve neraščišćene račune i biće tu dosta propalih prijateljstava ali i poslovnih poduhvata. Blizanci će se u narednom periodu boriti sa sobom, ali i drugima, i ostaje vam samo da stisnete zube i istrpite - biće bolno, ali će vam se životna situacija nakon ovoga potpuno iskristalisati i biće jasno ko je na vašoj strani a ko protiv vas.

(inverse.com)
T.G. 
Pteuzeto sa Zena blic