субота, 28. октобар 2017.

Nijedna situacija se ne dešava slučajno

Picture  

Jedne noći kralj šetajući sa svojom ministrom po parku dvorca, sa zanimanjem je posmatrao svoj novi mač. U trenutku neopreznog rukovanja, mač mu se iskliznuo i on je porezao svoj desni palac. 

Vidjevši da je kralj pobijesnio, ministar je tiho rekao: "Ništa strašno, Vaše Veličanstvo. To je milost Gospoda. ". Iznerviran zbog okrutne primedbe ministra, kralj je naredio da ga zatvore.
Ubrzo je kralj otišao u šumu u lov. Bez vještog vođstva svog ministra, našao se u dijelu gdje su živjela plemena.   Vođa plemena, radujući se pri pomisli ljudske žrtve, pregledao je njegovo tijelo da li ima rane. Primetivši njegov porezan prst, vođa ga je proglasio nepodobnim za žrtvovanje. Kralj je oslobođen.


Isčupavši se iz kandži smrti, kralj se uputio u tamnicu i lično pustio ministra, pričajući mu  o tome kako je za dlaku izbjegao smrt. "Sada vidim milost Gospoda u mom ranjenom prst. Ali, mogu li da te pitam: da li je nepravedno  lišavaje tvoje slobode isto milost?"- cinično je rekao kralj.
Sa osmjehom na usnama ministar je odgovorio: "Da nijesam bio u zatvoru, ja bih vas pratio u šumu. Odustavši od vas, pleme bi mene žrtvovalo! "

Život ponekad izgleda surov. Najčešće, kada užasne situacije kucaju na naša vrata, to nas dovodi do zabrinutosti i konfuzije. Iznenadni gubitak voljenih, neočekivani krah vašeg biznisa, razrušen brak, raskid sa najpouzdanijim partnerom, nesrećan slučaj - sve to nas primorava do postavimo pitanja kao što su: "Zašto je život tako nepravedan?" Ili "Ima li Boga?" I tako dalje. 

​Ali je poznato da je u svakoj situaciji, događaju ili slučaju, božanski rok i božanski poredak, i oni se dešavaju u skladu sa Božanskim planom.

Ni jedna situacija se ne dešava slučajno. Ona se kreira i dolazi u vaš život sa određenim ciljem. Cilj može da ne bude očigledan u trenutku kada se desi događaj. I može ti se otkriti za šest mjeseci, dvije godine, deset godina, dvadeset godina, ili možda u sledećem životu. Ali ipak, sve to je - ljubav Božija. 


Prevod teksta:  cluber.com.ua  
Prevela: Beba Muratović
Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.