петак, 13. октобар 2017.

Срећан Вам празник Покрова Пресвете Богородице! Срећна слава, на многаја љета!

Молитва пред Чудотворном иконом "ПОКРОВ МАЈКЕ БОЖИЈЕ"

О, Пресвета Дјево, Мати Господа Вишњих Сила,Царице неба и земље, града и државе наше свемоћна заступнице!
Прими ово благородно хвалословље од нас недостојних слугу и узнеси молитве наше ка Престолу Бога Сина Твога да милостив буде пред многим неправдама нашим и да прибави благодат Своју за све оне који поштују свечасно име Твоје и клањају се пред чудотворним Ликом Твојим.
Јер нисмо достојни милости Његове ако ли Га Ти, Владичице, не умилостивиш, Ти којој је све у Њему могуће.
Зато Теби прибегавамо као непоколебљивој и брзој Заступници нашој; услиши нас који се Теби молимо и закрили нас свемоћним Покровом Твојим, измоли од Бога Сина Твога пастирима нашим ревност и душебрижност, управитељима градским мудрост и силу, судијама правду непристрасну, наставницима разумност и смиреномудреност, супружницима љубав и сагласје, чедима послушност, утврђенима трпљење, увредиоцима страх Божји, жалоснима благодушност, радоснима уздржање и свима нама дух разума и благочестивости, милосрђа и кротости, чистоте и правде.
Да, Владичице Пресвета, смилуј се на све немоћне људе Твоје, расејане сабери, заблуделе на прави пут исправи, старе укрепи, младе оцеломудри, дечицу васпитај, и све нас погледај пажњом милосрдног заступништва Твога, из дубина греховних избави и духовне очи срца просвети и ка спасењу управи.
Милостива нам буди и сада и онда, на Страшноме Суду Сина Твог, јер Ти си, Владичице, слава небеских и уздање земаљских, и пред Богом Нада и Заступница свима који Теби као Свемоћној Помоћници сами себе и друг друга, и сав живот свој предајемо, сада и увек и у векове векова. Амин.
(Нашом усрдном молитвом пред овом иконом Мајка Божја помаже у свим тешким животним приликама, опасностима, болестима...)

Image may contain: 7 people, people standing  

Нека је срећан и благословен празник Покрова Пресвете Богородице, драга браћо и сестре.

Тропар покрову, глас 4. Данас као Православни народи светло празнујемо, осењени твојим богомати доласком, и гледајући твој пречисти лик, умилно говоримо: Закрили нас славним твојим покровом и од свакога зла нас избави, молећи Сина твога, Христа Бога нашега, да спасе душе наше.

Кондак покрову, глас 3. Дјева данас у цркви предстоји и са светима се невидљиво моли Богу за нас. Анђели са архијерејима се клањају, Апостоли са пророцима се веселе: Јер превечнога Бога за нас моли пресвета Богородица.


Image may contain: 1 person   

Радуј се, Радости наша, заклони нас од свакога зла чесним Својим омофором! 


  

Света Петка Ђунис
 
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.