недеља, 15. октобар 2017.

Jupiter u Škorpionu: Unutrašnja sloboda i obilje

   

U razdoblju u kojem i vladajući Škorpionski planet, Mars, bude u ovom znaku (od 9. prosinca do 26. siječnja 2018.) bit će najintenzivnije vrijeme za donošenje odluka i aktivnosti u pravcu manifestiranja nekog obilja i pozitivnih promjena u vašem životu.

10. listopada Jupiter ulazi u novi znak svog jednogodišnjeg ciklusa u Škorpiona. To je, dakako, za Škorpione dobra vijest jer ovaj planet širenja, pozitive i ekspanzije dobro će doći onima koji su, po svojoj biti, introvertni, tajnoviti, sumnjičavi i i nerijetko, na život gledaju s popriličnim 

nepovjerenjem u pozitivan ishod. Pa će Škorpioni i svi oni s podznakom u ovom znaku, sve do 8. studenog 2018. uživati blagodati ovog optimista i donositelja svakoga obilja. Uvjet je, dakako, odvažiti se i krenuti u nekom željenom pravcu, bilo je da riječ o ekspanziji poslovne prirode ili, pak, onoj vezanoj uz partnerske odnose, proširenje obitelji ili širenje u smislu bolje zarade i dotoka novca i ostalih vrijednosti.

U razdoblju u kojem i vladajući Škorpionski planet, Mars, bude u ovom znaku (od 9. prosinca do 26. siječnja 2018.) bit će najintenzivnije vrijeme za donošenje odluka i aktivnosti u pravcu manifestiranja nekog obilja i pozitivnih promjena u vašem životu. Ako ste Škorpion ili vam je podznak u ovom znaku sjetite se gdje ste bili, što ste radili i na kakve ste sve načine prosperirali od kraja listopada 2005. do studenog 2006. godine, kada je Jupiter zadnji puta prolazio znak Škorpiona i bit će vam otprilike jasno u kojem biste smjeru trebali djelovati.

Iako je Jupiter u Vagi u poslijednjih godinu dana težio uspostavljanju ravnoteže, to je išlo nešto teže zbog njegovog aspekta opozicije s Uranom iz Ovna i aspekta kvadrata s Plutonom u Jarcu. Kako je riječ o napetim i neuravnoteženim planetarnim odnosima „na terenu“ smo, umjesto ravnoteže i partnerstva, nerijetko vidjeli pretjerivanja u različitim stajalištima, čak i do sukoba. Bilo da je riječ o osobnim partnerskim odnosima ili onima između dvije države. Dakako, Vaga je, prije svega mentalni zračni znak pa je većina toga ostalo samo na riječima, ili prijetnjama, bez imalo diplomatskih „uljepšavanja“. No, jednako tako, i bez neke pretjerane ozbiljnosti u izjavama, osim preuveličavanja. 

Sa Škorpionom je drugačije jer je riječ o vodenom znaku fiksnog kvaliteta, orjentiranom prije svega na unutrašnji svijet emocija i volje što ukazuje na izraženu potrebu za osobnim preistpitivanjem najdubljih osobnih uvjerenja s tendencijom odlazaka u krajnosti. Kod nekih će to biti inicirano nekim životnim rubnim okolnostima, možda čak i lomovima i krizama koje vode u transformaciju a onda i u sasvim novi početak, negdje, na nekom životnom području. Vanjske, površne okolnosti, više nisu toliko važne, kao što je to bilo s Jupiterom u Vagi, važno je ono što osjećamo da jesmo, i da je izraz naše biti, iskustvo koje nas može privlačiti toliko magično snažno, da će mu se teško biti oduprijeti. 

Osobito još ako je riječ o iskustvima i situacijala koje sa sobom nose veo tajne i opasnosti i to i jest najvažniji razlog privlačnosti koju osjećamo. Teško ćemo, dakle, moći zanemariti ono što naše unutrašnje biće želi i prema čemu osjeća strast a neki će ljudi, zbog snažnog fokusa na unutrašnju želju za potpunom promjenom, doslovce ostaviti većinu toga ili sve što su do sada izgradili, samo kako bi se uputili u pravcu nekog nepoznatog, novog, intenzivnog iskustva. Oni će i iz temelja kreirati novu priču, nov život, nove okolnosti, novog sebe.  


Teško ćemo, dakle, moći zanemariti ono što naše unutrašnje biće želi i prema čemu osjeća strast a neki će ljudi, zbog snažnog fokusa na unutrašnju želju za potpunom promjenom, doslovce ostaviti većinu toga ili sve što su do sada izgradili, samo kako bi se uputili u pravcu nekog nepoznatog, novog, intenzivnog iskustva. Oni će i iz temelja kreirati novu priču, nov život, nove okolnosti, novog sebe.

Kolektivne manifestacije pratit će pojačana tendencija otkrivanja tajni u svim onim aferama koje se vuku godinu dana i više. Na vidjelo bi mogle isplivati tako ružne mračne tajne, prijevare, manipulacije (zakonima, institucijama, informacijama, ljudima) da će mnoge probuditi iz sna površnosti i neznanja te će poželjeti donijeti neke važne odluke, uključujući i odlazak negdje dalje. Ipak je Jupiter planet drugih kultura, nacija i zemalja, planet višeg znanja i planet slobode u svakom smislu. U oslobađanju od manipulacija vidljiv je najpozitivniji utjecaj Jupitera u Škorpionu. One kolektivne manipulacije kojima podliježe svatko od nas, barem na nekoj razini. Mnogi i u potpunosti. 

Oslobođenje od manipulacije dostiže se osobnom spoznajom, širenjem percepcije i uvida o tome što je za vas istina i odbacivanje prihvaćanja nametnutih „istina“ izvana, od strane raznoraznih autoriteta. Jupiter govori o vrijednosti a mnogi nisu ni svjesni vlastite vrijednosti, ni u odnosu na ono što znaju, mogu i za što su talentirani, a pogotovo u odnosu na ono tko su uistinu, kao bića. To koliko smo zaista veliki i moćni kao energetska bića i do koje mjere zaista kreiramo sve što nam se događa i jest informacija koju svatko, na osobnoj razini, tek treba dosegnuti. Bez nekakvih vanjskih autoriteta. Jer vanjski autoriteti teže tome da nas spuste, na razinu straha, krivnje, nedovoljne vrijednosti, nevoljenosti. Tako se, kako znamo, lakše manipulira. I uspješnije vlada.

Zato je pitanje osobne vrijednosti vrlo važno pitanje za sve nas u razdoblju Jupiterovog boravka u Škorpionu. Svakome će se najviše manifestirati na području kuće natalnog horoskopa u kojoj se nalazi znak Škorpiona. Nekome u odnosu na novac i vrednovanje sebe kroz novac, nekome kroz partnerstva i odnose s ljudima, nekome kroz osobnu životnu misliju i karijeru, nekome, pak, putem obiteljskih odnosa. Spoznaja da vrijednost nije nešto što bilo tko, umjesto vas, određuje izvana, za vas ili u odnosu na vas, je jedna od najvažnijih životnih lekcija. Katkada i jest potrebna kriza, primjerice sa zdravljem, kako bismo shvatili vrijednost zdravlja i promijenili načine na koje doživljavamo sve informacije „izvana“,i načine na koje na njih reagiramo, a što je, pak, izravno vezano uz naša temeljna uvjerenja i definicije. Njih smo, opet, „pokupili“ od roditelja i okoline u najranijem djetinjstvu. Uvjerenje da nas drugi određuju, da je naša vrijednost vezana uz ono što „imamo“ ili „nemamo“ u vanjskom svijetu, da nam prihvaćanje drugih daje svojevrsni kredibilitet postojanja uvjerenja su koja su nas, vremenom, temeljito udaljila od nas samih, od osobe koja uistinu jesmo: kreatora vlastite realnosti, bića toliko moćnog da mu sloboda nije nešto što treba osvojiti i za što se treba izboriti, već njegovo prirodno stanje. Obilje nije nešto što se treba zaraditi, ili naslijediti, ili „imati sreću“, kako naukuje iluzija ovog Matrixa, već prirodno unutrašnje stanje svakog od nas. 

Mi jesmo bića obilja jer nam je sve, ali baš sve na raspolaganju. Samo iskrivljena slika kolektivnih definicija nudi uvjerenje kako unutrašnja sreća dolazi vanjskim posjedovanjem, nečega ili – nekoga. Mi, zapravo sve imamo, sve jest i nije naše istovremeno. Onoliko koliko smo ograničili sami sebe uvjerenjima na nemamo toliko nam nedostaje. Onoliko koliko smo spustili sebe uvjerenjima da ne vrijedimo, toliko si ni ne dopuštamo – imati.

Jupiter u Škorpionu nosi informaciju nove faze osobnog i kolektivnog „buđenja“; širenjem unutrašnje percepcije o vlastitoj slobodi i vrijednosti, neovisno o bilo čemu, ili kome izvan nas. Ponekad, da bismo znali da vrijedimo, potrebno je upravo suprotno iskustvo – da nam „vanjska realnost“ ponudi iskustva nepoštivanja rada, malih plaća, podobnosti umjesto sposobnosti, raznih ograničenja, zabrana i nameta. I tada si na temelju jasne spoznaje, gotovo čujnog unutrašnjeg intuitivnog vriska „Ja vrijedim više!“ sami damo slobodu odluke, izbora, pa, ako treba, i druge zemlje, druge životne misije/karijere, drugog partnera. To će nas temeljito transformirati, i pretvoriti nas iz gusjenice u leptira.

A leptir, kako znamo, ima krila, i ne puže već – leti. :-)   

Tekst u celosti preuzet sa sajta Atma.hr

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.