недеља, 15. октобар 2017.

Misli i emocije: najfiniji oblik energije

Picture  
Naše misli i emocije nijesu ništa drugo nego najfiniji oblik energije koju generišemo u okolni prostor. Mržnja, ljubav, zavist, zahvalnost, sve to posjeduje određeni nivo vibracija sa određenim karakteristikama.

Svaka ćelija i organ našeg tijela imaju svoju frekvenciju. Sve u okruženju ima svoju frekvenciju, čak i naša planeta, nije izuzetak. Poznato je da Zemlja "pjeva" po akordu Fis-Dur.  
Uzgred, naučnici su primijetili da njena normalna "vrijednost" od 7,83 Hz (tzv Šumanova rezonanca ..) - tokom zadnjih decenija je u stalnom porastu, što ukazuje na neku evoluciju prostranstva. Zbog toga stalno vidimo prirodne katastrofe. Njena "apokaliptična" vrijednost je frekvencija od 13 Hz, iznad koje planetu i čovječanstvo očekuju neki transformacioni procesi.
Mi komuniciramo sa Univerzumom putem vibracija riječi, emocija i misli, kada biramo i sprovodimo određene postupke. Univerzum nam odgovara događajima u našem životu. Događaji - su njegov jezik, zbog toga je veoma važno vidjeti i razumjeti te znake odgovora koji nam šalje. Najočiglednije manifestacije toga, vi znate da su to tzv slučajnosti.
Da li ste se ikada zapitali zašto se dešava: kada se sjetite nekog čovjeka, tada se on ili neka informacija o njemu pojavljuje u vaš život? Ili kada se bavite rešenjem problema, putokaz se neočekivano nalazi na stranici "slučajno" otvorenog časopisa ili u tekstu bilborda? Zašto, kada tražite odgovore, oni vam dolaze iz "neočekivanih" pravaca? Ili pomislite o nekome, pogledate u telefon, a telefon zazvoni; a potreban savjet (putokaz) vidite na reklamnom natpisu na furgonu kamiona u prolazu ...

Koncept sinhroniciteta, koji opisuje takve pojave među ljudima i događajima, prvi je uveo Karl Jung. On je prvi opisao sinhronicitet kao " istovremeni nastanak dva događaja koja imaju mnogoznačajnu, ali ne i uzročnu vezu."

Priroda ovih "značajnih slučajnosti" može se objasniti samo energetskim jedinstvom i uzajamnom povezanošću svega što postoji. Preko ovakvih događaja Univerzum nam šalje "potvrdu" da nas čuje.

Uzgred, kada su pitali Junga: "Da li vjerujete u Boga?" on je odgovorio: "Ne". Zatim je dodao: "Ali znam da postoji."

Vibracije, koje ispunjavaju Vasionu, naučnici zovu "strunama" energije, koje vibriraju beskonačanim brojem obrazaca. Ova energija konstantno prolazi kroz nas i kreće se oko nas. Osim toga, mi smo kao radio stanica, stalno emitujemo energetske signale o sebi u okolni prostor. Bez obzira da li to shvatamo ili ne, svako od nas učestvuje u kontinuiranoj razmeni energije Univerzuma.

Engleski fizičar i astronom Džejms H. Džins je rekao: "Koncepcija Vasione kao svijeta čiste misli, baca novo svijetlo na mnoge probleme sa kojima smo se susretali pri savremenom istraživanju u oblasti fizike."

Picture
Sa stanovišta fiziologije možemo reći da "čovjek" radi na energiji". Vaše individualno energetsko polje, je kao "pasoš", koji predajete spoljašnjem svijetu, to su:

  •  fizička energija (vibracija tijela)
  •  emocionalna energija (vibracija osjećanja)
  •  kognitivna energija (vibracija misli).

Svako od vas može da se sjeti momenta kada je pri pojavi potpuno nepoznatog čovjeka osjećao neobjašnjivu simpatiju ili jaku neprijatnost. U tom trenutku, "predali" su nam "energetski pasoš". Svi smo mi, donekle ekstrasenzori.

Interakcija misaone energije i okolnog svijeta može se objasniti poznatom teoremom kvantne fizike, Džona Bella, koja kaže da ne postoje izolovani sistemi; svaka čestica u Univerzum u je "trenutno" (brzinom većom od brzine svjetlosti) povezana sa svim ostalim česticama. Cio sistem, čak i ako su njegovi djelovi razdvojeni ogromnim rastojanjima, funkcioniše kao jedna celina. Čovjek je dio tog sistema.

Izvinite zbog poređenja, ali misli čovjeka ne zuje u lobanji, kao muva u tegli. NASA-ini stručnjaci su utvrdili da naše misli mogu da se prostiru na rastojanju i do 400.000 kilometara (ovo je rastojanje kao 10 puta oko Zemlje na ekvatoru!).

Procenjuje se takođe da se tokom 24 časa u našem mozgu javlja oko 60.000 misli, a oko 5% od njih su praćene prilično jakim emocijama. To je kao mravinjak, gdje se misli kao da takmiče međusobno po snazi i agilnosti - koja će prva, i koja će dalje odletjeti u okolno prostranstvo.

Na planeti živi skoro 7 milijardi ljudi, čije su misli i emocije emitovane u zajedničko energetsko polje, odkuda ih ljudi ponovo i ponovo izvlače. Zamislite, u kakvom gigantskom informaciono-energetskom prostranstvu živimo!

Zamislite energoinformaciono polje oko vas kao akvarijum sa čistom nezamućenom vodom. A sada ubacite u njega kap mastila - negativnu misao. Šta će se desiti sa energetikom oko vas, kako će uticati ova "kap mastila" na nju? Ova metafora objašnjava zašto je važno imati čiste misli i pozitivne emocije ... Treba jasno spoznati, da je vibracija naših misli - informacija, koja ulazi u informaciono-energetsko polje koje nas okružuje. A bilo koju informaciju možemo promijeniti samo slanjem nove informacije.

Čovjek se može uporediti sa personalnim bio - kompjuterom koji učestvuje u razmjeni informacija u "Internetu" Noosferi. To da je naš mozak zapravo prijemnik i predajnik složenomoduliranih elektromagnetnih signala je dosta poznata činjenica (EEG metoda u medicini), ali savremene metode za registraciju još uvek su nedovoljno osjetljive. Svaki čovječji organizam je izvor i prijemnik elektromagnetnog polja, drugim riječima bio-kompjuter tipa "mozak- razum - tijelo" sa funkcijama: kodiranje / dekodiranje; energija / informacija.  



Fenomeni poput telepatije "prenos misli na daljinu" više nemaju nikakve principijelne naučne primjedbe. Naučnici su već sada razvili realni interfejs "mozak - kompjuter" koji omogućava da se pomoću snage čovječje misli upravlja uređajima


Takođe se možemo sjetiti eksperimenata sa misaonim-grafikonima (snimanje misonih slika na fotografskim pločama), naše zemljakinje ekstrasensa Nine Kulagine, kineskinje Čžen Sjanlin, fenomena Margaret Fleming o moći autosugestije (metod kineziološkiog mišićnog test u medicini), fenomena merjačenja ( " zov polarne zvijezde" - primanje informacija iz budućnosti u sjevernim geografskim širinama), i još mnogo toga.
U knjizi " Dresiranje životinja", V. Durov je govorio o uticaju misaonih komandi na ponašanje životinja. Kroz zid, ne videći i ne čujući čovjeka, pas je obavljao njegove misaone naredbe, a ponekad i cijeli program.

Picture

Naš mozak, kao primo-predajnički sistem je izvor emitovanja i primanja misaone energije. Svaka misao je impuls energije a po zakonu rezonance slične energije se privlače. Pri susretu sa energetskim poljem Zemlje sa vibracijama misli drugih ljudi, naše misli rezonuju sa vibracijama slične vrste i pojačavaju se. I kada dugo vremena svjesno ili nesvjesno se fokusiramo na nešto, onda po zakonima Univerzuma to i privlačimo u naš život.

U fizici, postoji pojam "fazni prelazak", kada kvantne čestice počnu da se "postrojavaju" u jednom pravcu, u trenutku kada dostignu određeni broj ( "kritičnu masu") sve ostale čestice se prisajedinjuju njima.

Slično tome, Univerzum reaguje ( "usklađuje se") u odnosu na nas. Kada u vašem životu počinju da pojavljuju ljudi, događaji, informacije, mogućnosti, situacije, ideje i tome slično, postepeno se projavljuje u realnosti to na šta ste bili fokusirani - to i jeste vaš "fazni prelazak". To se Univerzum otkriva vama. Nije ni čudo što ponekad iznenađeno kažemo: "Da, sam Bog mi te je poslao!".

Pjesnik i pisac Džejms Alen (1864-1912), napisao je ove redove: " Samo što smo pomislili - i to nam se desilo. Pošto je život - samo ogledalo naših misli."

Tako proizilazi stvaranje naše životne stvarnosti. Shvatanje ovoga nam omogućava da izaberemo praktično bilo koje "sjedinjenje" naših misli sa energetskim poljem, "slučajnosti " nas više ne iznenađuju, možemo čak i da ih predvidimo, pa čak i stvaramo po sopstvenoj želji!

Posjedujući unikatne talasne karakteristike, kao i svaka druga energija, misao nam omogućava da konstruktivno sarađujemo sa spoljnim svijetom. Svako od nas bi mogao da ispriča priču koja se odnosi na fenomen sinhroniciteta. To se stalno dešava, i što su svjesnije naše misli, to je veći "kvalitet" i nivo vibracija naših misli, to nam se više sinhroniciteta dešava.

Naučite da vjerujete da je Vasiona - živa, misleća i poseduje svijest, i mi smo dio nje. Neophodno je usvojiti pravilo: " Kada povjeruješ, tada ćeš i vidjeti", a ne suprotno "Kada vidim, tada ću i povjerovati.". I tada ta vjera će promijeniti vaš život. Shvatanje sebe kao dio svemira daje vam tačne koordinate za sav dalji razvoj.

U svojoj knjizi " The Power of Full Engagement" Džim Loer i Toni Švarc pišu: "Svaka od naših misli i emocija ima energetske implikacije - na bolje ili na gore. Konačna ocjena našeg života neće se postaviti po dužini vremena kojeg smo proveli na ovoj planeti, već na osnovu energije koju smo uložili za to vrijeme ... efikasnost, zdravlje i sreća se zasnivaju na vještom upravljanju energijom. "

"Budite pažljivi sa svojim mislima - one su početak postupaka" - rekao je Lao Ce, a istaknuti fizičar David Bohm imao je običaj da govori: " Misao stvori naš svijet i onda kaže “Nijesam ja.”"

 Zapamtite, vaše misli imaju svojstvo da se preobrate u realnost vašeg života. Vi ćete uvijek naći potvrdu i za svoje sumnje i za svoje nade. Dalje je pitanje vašeg izbora: čemu ćete se prikloniti.


Izvorni tekst: Мысли и эмоции: тончайшая форма энергии

 Prevela: Beba Mur - bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.