недеља, 22. октобар 2017.

Džems Bond i Mali Radojica – priča o Škorpijama

 
Do sada je ukupno 6 glumaca igralo naslovnu ulogu u serijalu o Džemsu Bondu: Šon Koneri, rođen u znaku Device, Džordž Lejzenbi, takođe Devica, Rodžer Mur znak Vage, Timoti Dalton znak Ovna, Pirs Brosnan znak Bika i Danijel Krejg, rođen u znaku Ribe.
Svi oni su profesionalni glumci i manje ili više uspešno su uspeli da otelotvore lik špijuna sa dozvolom za ubijanje i čuvenim numeričkim alter egom 007.


Džems Bond – Škorpija

Ako se udubimo u analizu fiktivnog lika Džemsa Boda, naićićemo na podatak da je autor romana o Bondu uzeo kao orginalni datum rođenja Džemsa Bonda 11 novembar 1920 godine. I gle čuda, evo nas usred znaka Škorpije sa simbolom neuništivog akcionog heroja kome je smrt i suočavanje sa smrću, više nego životni poziv a neiscrpna energija, moć regeneracije i seks, mnogo seksa, gotovo banalna svakodnevica. Bog pakla Pluton i bog rata Mars, kao vladalar i suvladar znaka Škorpije pokazauju svojim delom – a pričamo o horoskopskom znaku Škorpije, da ništa nije potpuno belo u životu a ni potpuno crno.

Iako je crna boja znak prepoznavanja ovog horoskopskog znaka, ona kao takva ne mora da bude uvek loš omen, naprotiv. Pluton i Mars su se potrudili da sve ono najbolje, što poseduju, podare pripadnicima horoskopskog znaka Škorpije.
Život je u stalnom plesu sa smrću, mogućnost regeneracije je neverovatna, borbenost, intuitivnost, neodoljiva magičnost i magnetski šarm, sklonst rizicima, sve to poseduju Škorpije. Da bi se živelo mora se i umreti, pošto je život ciklus a Škorpije su svesne toga. Zato vole da rizikuju, neverovatni su hazarderi, izuzetno strastveni kockari, sećamo se filma iz serijala o Džemsu Bondu, Kazino Rojal. Gotovo u svakom filmu, Džems Bond odigra bar jednu partiju bakare ili nege druge igre za stolom zastrtim zelenom čojom.  
To je život, igra, borba protiv smrti. Mnogo truda je potrebno Škorpijama da igraju tu igru, da kontrolišu svoje porive, nagone, unutrašnje nemire. Često se javlja i okrutnost, netolerantnost. Hedonizam gubi svaki smisao, stvoriti neprijatelja samom sebi, to je tako uobičajeno. A seks, to je erotika, to je način da se oseti protok krvi u venama, to je dodatni kiseonik za svaku ćeliju škorpionskog tela. 

Estrada voli Škorpije a i Škorpije će, ako je to ikako moguće, odabrati neku profesiju, koja je obasjana svetlima popularnosti. Oni koji se bave astrostatistikom, potvrdiće da kada su u pitanju celebrities, najveći procenat njih su rođeni u znaku Škorpije.

Sa druge strane pripadnici ovog znaka su veoma posvećeni, kada jednom odrede svoj cilj, ko bi sem Džemsa Bonda mogao da odgovori na sve te izazove i zadatke, koje dobija. Iako to na prvi pogled, možda tako ne izgleda, izuzetno cene porodicu, porodične vrednosti. Bez obzira što preziru sentimentalnost i romatiku i što nisu zaljubljive prirode, kada jednom odluče da nekome poklone svoje srce, onda je to zauvek.

Videli smo kakao g. Bond voli i šta sve može da pretrpi zbog ljubavi. A kako će Škorpija odabrati ljubav svog života, kada će se to desiti, to odlučuju samo tajanstvene sile mističnog Plutona.
Uostalom setite se priče o Malom Radojici. Imamo dovoljno simbola u srpskoj i slovenskoj mitologiji, koji pričaju prelepe priče pune simbola.

                                                                                 


Rezultat slika za mali radojica
  

Mali Radojica

preuzeto odavde

Mali Radojica, junak koga je zarobio po zlu čuveni Bećir Aga, ni trenutaka nije gubio hrabrost i prisebnost niti nadu u izbavljenje. Strah od smrti nije za razmatranje a tolerancija prema bolu, kod svih muka, kojima je bio izložen je neverovatna. Da se podsetimo, Radojica se pretvarao da je mrtav. Turci bi i poverovali da nije bilo lukave Bećir-aginice, koja ga je stavila na neviđene muke:

” Ev, boga mi, nij umro Rade,
nij umro, vec se ućutio;
naložte mu vatru na prsima,
hoće li se pomaknuti, kurva!”
Lože njemu vatru na prsima,
al je Rade srce junačkoga, –
ni se miče, ni pomiče Rade.


Posle vatre sledile su druge muke: zmija prisojkinja u nedrima, 20 klinova zabijenih pod noktima.
 

Tvrda srca beše Radojica, sve je muke izdržao ne trepnuvši. Nije se odao, posvećenost cilju, kao što je već rečeno sa neverovatno visokim pragom tolerancije, kada je bol u pitanju, to su Škorpije. To je i Džems Bond, videli smo u raznim filmovima šta je sve izdržao.
Regeneracija i vitalnost, to je drugo ime za Škorpije.

             Ali ono što natera i Škorpije da im srce zaigra, oko zaiskri, to je prava ljubav.

                                                    Rezultat slika za mali radojica
 

Voleo je i Džems Bond, retko doduše, ali fatalno. Zaigralo je i Radojicino srce kada su lepote devojke zaigrale, predvođene prelepom Hajkunom.

Naravno Hajkuna nije imala nikakve šanse da odoli čak i obamrlom Radojici, to znaju sve partnerke i partneri Škorpija. Pokrila mu je lice maramom, sakrila, njegove muke. Kontrolišite svoje seksualne nagone, drage Škorpije oba pola. Kao nagradu postala je Hajkuna Anđelija i dobila Radojicu za ceo život, uz dodatnu pomoć, koju je pružila u pronalaženju i otvaranju riznice, zlu ne trabalo, para nikad dovoljno, kada su Škorpije u pitanju. 

 
Još nešto da razjasnimo, Pluton je čas planeta čas nije, najkasnije je otkrivena pošto je poslednja u nizu po udaljenosti od Sunca. Ali to nema nikakve veze sa njenim moćima. Radojica je bio mali rastom , sitan, a Hajkuna:
Od sviju je i veća i lijepša;
ljepotom je kolo začinila,
a visinom kolo nadvisila;
 
Magičnost i privlačnost Škorpije se graniči sa magnetizmom, nema nikakve veze sa spoljašnim izgledom pripadnika ovog znaka. Zato ponekad i vizuelno neuobičajeno izgledaju parovi u kojima je jedno od njih Škorpija.

A kako izgleda zaviriti u glavu Škorpija, da vidimo šta kaže od Fjodor Dostojevski, 11 novembar 1881:
Na ovom svetu nista nije sigurno… osim smrti.
Izvor Astromitologija

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.