недеља, 15. октобар 2017.

Jupiter u Škorpionu (10.10.2017. – 08.11.2018.) – Pandorina kutija je otvorena, 1 znak će biti na tronu!

  

Jupiter 10. 10. 2017. godine ulazi u znak Škorpiona i u njemu će boraviti do 8. 11. 2018. godine. Sjećate nekih događaja koji su vam bili aktualni od 26. 10. 2005. godine do 23. 11. 2006. godine? Sada vam se mogu ponoviti neki događaji nalik tadašnjima. Posebno se ovo odnosi na vodene znakove, one rođene u znaku Raka, Škorpiona ili Riba, kao i na one koji imaju podznak u nekom vodenom znaku. Škorpioni su sada prvi na redu za radost, da na pravi način iskoriste utjecaj Jupitera u njihovom znaku.

Jupiter je planet koji se naziva dobrotvorom, a koji vlada putovanjima, znanjima, religijama, vjerom i višim oblikom svijesti. U mitologiji Jupiter se vezuje za utjecaj boga Zeusa, a kao najsjajnijem planetu u Sunčevom sistemu, pripada mu mjesto i uloga vrhovnog boga. Jupiter je sam po sebi planeta dobrih životnih prilika, a sada i kao tranzitna planeta može nam donijeti puno više toga dobrog i pozitivnog u naše živote.

Jupiter donosi sreću, ovog puta kao nagradu za nešto, odnosno idućih 12 mjeseci stizat će nagrade onima koji su ih zaslužili, jer im se pokreću natalni povoljni aspekti, a koje može podržati Jupiter dok tranzitira znakom Škorpiona.

Mnoge Vage su me pitale, zašto im Jupiter nije donio sreću i napredak dok je boravio u njihovom znaku. Odgovor je da svaka planeta uvijek pokrene ono što imamo u svojoj natalnoj karti. Pa tako i Jupiter, ne može sam po sebi donijeti nešto dobro ili loše ukoliko to inače ne postoji u nekoj karti. Stoga, potrebno je pratiti svoju natalnu kartu i vidjeti kakve vam aspekte pokreće Jupiter u narednih godinu dana.

Za Ovnove ovaj ulazak Jupitera u znak Škorpiona donosi bavljenje novcem, te mogućnost zarade preko drugih, a ako netko u znaku ili podznaku Ovna želi sada pokrenuti posao ili  se baviti renoviranjem stana, kuće ili nekog drugog prostora, ovaj period je dobar za ulaganje i kredite. Također, ovaj period Ovnovima može donijeti rješavanje nekih problema koje se odnose na sud ili nasljedstvo. Dobro bi bilo da pokrenu posao u partnerskom smislu, jer moguća im je zarada preko partnera, bračnog (emotivnog). Također, Ovnovima ovo može biti idealno vrijeme za bavljenje politikom ili nekim javnim društvenim angažmanom.

Kada su u pitanju oni rođeni u znaku Bika, ili imaju podznak u ovom zemljanom znaku, za njih je ovo vrlo stresan period, jer će Jupiter u znaku Škorpiona direktno se suprotstavljati njihovom Suncu. Bikovi će imati osjećaj da gube energiju i da im ništa ne ide od ruke. Ovo je period kada trebaju sačuvati brak, vezu ili neki odnos sa najbližima. Jako je važno da sada imaju svijest da su na pomolu mnogi neriješeni problemi, koji su se dosad skrivani odnosno gurani “pod tepih”. Mnogi Bikovi će shvatiti da je vrlo bitno ulagati u odnos s partnerom, dok će neki riješiti staviti točku na vezu ili brak, posebno početkom 2018. godine.

Kod Blizanaca, u znaku ili podznaku, u narednom periodu pokreće se tema zdravlja, zdravog načina života i bavljenja sportskim aktivnostima, a što inače nije svojstveno ovom znaku. Blizancima brzo sve dosadi, ali ovaj period je pozitivan, jer će se konačno posvetiti sebi, te provjeriti sve po pitanju zdravstvenog stanja organizma. Moguće je da će samostalno odlučiti prijeći na zdraviji način ishrane. No, najvažnija je činjenica da će se nastaviti baviti poslom kojim su se i dosad bavili, ali sada na ozbiljniji način, a moguće je da će imati i nove ponude, kao i mogućnost napredovanja. Nezaposleni Blizanci mogu se nadati stalnom zaposlenju ili nekim lijepim vijestima po pitanju radnog mjesta.  

Rakovima, kako onima u tom znaku tako i onima u tom podznaku, slijedi jedan od boljih životnih perioda, jer će Jupiter biti u jako lijepom aspektu s njihovim Suncem, te će im se otvoriti nove mogućnosti po pitanju posla i novca. Moguće je rađanje neke nove ljubavi, kao i da im se sadašnja veza ili brak stabilizira, te da se dogode lijepe zaruke ili pak trudnoća. Rakovi će biti posebno ponosni na svoje potomstvo i na svoje najbliže, a puno vremena će provesti u prirodi i u organiziranju novih planova u vezi društva, gdje se kreću ili s kolegama na poslu.

Kada su u pitanju egoistični i pomalo teatralni Lavovi, kao i oni koji se osjećaju tako jer imaju podznak u tom znaku, njima ulazak Jupitera u Škorpiona nimalo neće prijati. Suočit će se s nekim zdravstvenim problemima koje ih muče od ranije, pa trebaju sada obratiti pažnju na sve što može imati veze sa kroničnim bolestima. Lavovi mogu u ovom periodu i mijenjati prostor u kojem žive ili se okrenuti nekim promjenama unutar svoje obitelji.  

Moguće je da će imati i neke planove vezane za inozemstvo, a koje mogu ostvariti tek na proljeće 2018. godine.

Djevicama, u znaku ili podznaku, za ovaj period u narednih godinu dana posebno je istaknut posao, i mogu mu se nadati u velikim količinama. Jupiter im donosi sve više angažmana oko nekog privatnog posla, a u njega mogu biti uključeni članovi uže ili šire obitelji, kada su u pitanju poslovi i zarada. Onima koji se bave pisanjem ili trgovinom, ovo je idealno vrijeme za veću zaradu, kao i za mogućnost proširivanja posla kojim se već bave.

Kad su u pitanju Vage, kao i oni rođeni s ovim podznakom, kod njih je istaknuto aktiviranje polja novca i zarade, ali će morati da pokazati dozu opreza kako ne bi bili na neki način izigrani od strane ljudi od kojih to ne očekuju. Ovo je Vagama faza života koja se može iskoristiti za započinjanje novih poslova, koji se rade honorarno ili kao dodatan vid zarade. Mnoge Vage mogu napredovati na sadašnjem radnom mjestu ili će im se povećati prihod do kraja ove godine. Slobodne Vage mogu upoznati novu ljubav početkom sljedeće godine, te da ta veza postane stabilna tokom 2018. godine.  


Kada su u pitanju sretnici rođeni u znaku Škorpiona, ili podznaku, za njih je ovo jedna lijepa godina kada se mogu odmoriti i uživati u plodovima svog dosadašnjeg rada. Za njih se može reći da će biti nagrađeni, naročito kroz ljubav, sređivanje odnosa s obitelji i s djecom. Sve što se tiče emocija im je u ovom periodu vrlo lijepo postavljeno, pa slobodno mogu uživati. Poslovno će moći pokrenuti neke velike poslove i biti zadovoljni svojom pozicijom. Zdravlje im je, također, sada puno bolje, te će se mnogi od njih početi baviti sportom i zdravim načinom života. Ovaj Jupiter će im doći kao neki vid “otriježnjenja” poslije nekoliko godina tumaranja po životnim stazama, koje su im bile jako krivudave.

Strijelcima ulazak Jupitera u znak Škorpiona donosi bavljenje sobom i nekim stvarima koje su im ostale neriješene iz prošlosti. Neće im biti toliko bitno kako će Jupiter djelovati na njih, jer su već neko duže vrijeme pod utjecajem Saturna i jedva čekaju njegov izlazak iz njihovog znaka početkom sljedeće godine. Strijelci će tek početkom 2018. godine odahnuti, te će moći planirati neke nove stvari. Jupiter im se nalazi u polju osame, pa bi bilo dobro da nađu način da se bave sobom, svojim unutrašnjim životom, pa tako i sa svojim zdravljem, jer je ono najviše trpjelo zbog boravka Saturna u njihovom sazviježđu.

Jarcima, pripadnicima tog zemljanog znaka ili podznaka, Jupiter u Škorpionu donosi to da će tražiti pomoć ili podršku drugih kod donošenja mnogih odluka, a što im inače nije svojstveno. Jupiter će im pokrenuti zbivanja u odnosima s rodbinom ili najbližima, što je za ove ljude, koji vole osamu i nisu ljubitelji porodičnih okupljanja, na neki način kao “kamen oko vrata”. Iako će Jarci pronaći način da sve vješto izbjegnu, ipak će ih na kraju dočekati neko bavljenje papirologijom, a koja je vezana za odnose s porodicom ili rodbinom, a možda i mijenjanje prostora u kojem trenutno žive. 

Kada su Vodenjaci u pitanju, u znaku ili podznaku, Jupiter u Škorpionu im može donijeti neke prepreke na poslovnom planu, jer svim fiksnim znacima Jupiter u ovom znaku može pomrsiti konce. Vodenjacima pravi kvadrat s njihovim Suncem, pa moraju biti na oprezu što se tiče bitnih stvari u narednih godinu dana. Za Vodenjake koji su zaposleni ili se nalaze na vodećim pozicijama, ovo je period kada trebaju obratiti pažnju na sebe i svoje okruženje, jer mogu nailaziti na prepreke koje nije nimalo lako savladati. Ne trebaju  puno vjerovati ljudima oko sebe, kao ni donositi odluke naprečac. Bolje da “spuste loptu”, u svakom smislu, iako to baš nije svojstveno Vodenjacima.

A prema Ribama, onima u znaku ili podznaku, Jupiter u Škorpionu je blagonaklon, jer vodeni znaci će se sada moći pozabaviti nekim lijepim životnim temama koje su vrlo emotivne i opuštajuće. Do kraja godine Ribe čeka neka lijepa vijest, preko prijatelja ili preko nekoga tko ima veze sa inozemstvom, a početkom proljeća 2018. godine moći će i rješavati neko bitno životno pitanje koje se odnosi na ljubav i emocije. U idućih godinu dana Ribe mogu započeti i razvijati neki posao koji ima veze s kreativnošću i koji im može donijeti novac. 

Tekst u celosti preuyet sa sajta Atma.hr

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.