среда, 25. октобар 2017.

Данас се празнује Икона Пресвете Богородице ЈЕРУСАЛИМСКА

Fotografija Света Петка Ђунис.  

МОЛИТВА Пресветој Богородици у част Њене иконе ЈЕРУСАЛИМСКА

Пресвета Госпођо, Владичице Богородице, Надо свих који се у Тебе надају, Заступнице тужних, Прибежиште очајних, удовица и сирочади Хранитељко! Услиши и помилуј нас, грешне и недостојне рабе Твоје, који са умилењем пречистој икони Твојој припадамо: умоли, Милосрдна Владичице, Сина Свога и Господа нашег Исуса Христа, да одврати од нас праведни гнев Свој, да нам опрости грехе и безакоња наша, да се добротом Његовом удостојимо да живот свој у покајању окончамо и милост Његову да стекнемо, са свима избраницима Његовим, јер си благословена и препрослављена у векове векова. Амин.

Тропар икони, глас 3.

Као заступништва Твога потврда и милосрђа Твога јављање, показа нам се икона Јерусалимска, Владичице: пред њом душе наше у молитви изливамо и с вером Ти вапијемо: на људе Своје, Милосрдна, погледај и све жалости и туге наше исцели, утеху добру у срца наша ниспошљи и спасење вечно душама нашим измоли, Пречиста!


Тропар икони, глас 4.

Богорадована владичице, препрослављена мати милости и човекољубља, свемилостива заступнице целог света! Ми, слуге твоје, приљежно твојој заштити прибегавамо и величанственој икони твојој са умиљењем припадамо, и молимо те: Узнеси топлу молитву Сину твоме и Богу нашем, о свеопевана царице Богородице, да нас избави од свих болести и туге твојим молитвама, и од свих грехова ослободи, и покаже наследницима Царства Свога небеског. Јер ти велику и неисказану слободу имаш као мати Његова и све од Њега можеш да испросиш, једина преблагословена у све векове.


Кондак икони, глас 3.

Уверење твога заступања и доказ твога милосрђа, показала је твоја икона звана Јерусалимска, владичице Богородице, јер пред њом молитве душе наше изливамо и са вером ти кличемо: Погледај, милосрдна, на људе твоје, и све туге и боли ублажи, и благу утеху пошаљи у срца, и испроси вечно спасење душама нашим, Пречиста Богородице.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinpJBNuMpIHGH-tWQdXWCwYMER9S562I7_1dLIRQQ6LLn0ZcRn6nytYYYf5ujiAcqiuLlrLcyrm9NVJp37AgbCMDzPotxiU31Dz2o31HWHupOml65B1SRBlJ6laEUI7HUbvKBQGWlrWwo9/s1600/linija+za+slave.gif.gif

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.