Ukusne,supljikave,izdasne od ove smese izade oko 80 krofni i vise...
Sastojci:
potrebni sastojci; :
1/2
litre vode
1/2
litre mleka
40 gr
obicnog svezeg kvasca
40 gr
secera
5
kasika ulja
3
zumanceta
oko 1.200gr
brasna(to domacice neka odrede same)
2
kafene kasicice soli
izrendana kora od jednog limuna(nije obavezno)
za posipanje; :
secer u prahu
za przenje :
ulje ili mast
Postupak pripreme:
U vecu posudu sipati sve
sastojke sem brasna,brasno se dodaje postepeno,i mesiti rucno ne
varjacom.Kada je testo dobro umeseno ,zagrejati rernu na 50 c,testo
pokriti krpom i ostaviti da naraste oko 30 min.Zatim premesiti i opet
vratiti u rernu da jos malo naraste.Na platnenom carsavu posuti dosta
brasna,rasklagijati testo na debljinu od 1 cm.Casom ili modlicom
oblikovati krofne i ostaviti ih jos 15 minuta da narastu.Peci u dublju
serpu sa puno ulja,poklopljene,skinuti poklopac okrenuti ih i cim
porumene gotove su.Redati ih na salvetu kako bi upile visak masnoce.I na
kraju ih posuti secerom u prahu.Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.