недеља, 24. јул 2016.

Uživanje u tišini iscjeljuje kompletni organizam

vuk koji čujete svojim uhom je energetska frekvencija i vibracija. Svatko tko ima mogućnosti da čuje ( neki nažalost nemaju mogućnosti ) kroz dan će čuti na stotine i stotine raznih zvukova. Neki od tih zvukova će vam odgovarati, neki će vas iritirati, ali uglavnom tijelo reagira na zvukove.


mjesto za opuštanje
Mjesto za opuštanje, Foto: Flickr, ^riza^

Ako malo pogledate oko sebe, točnije, ako samo malo osluhnete oko sebe, uvidjet ćete da u jednoj sekundi vi čujete abnormalno velik broj zvukova. Neke čujete jače, neke čujete slabije, ali to je zbog toga što oni zvukovi koji su udaljeniji imaju slabiju energetsku frekvenciju i vibraciju. I ljudi uvijek na temelju zvuka koji čuju jače imaju tjelesno fizičke reakcije, a one su popraćene reakcijom duhovnog bića i mozga, jer mozak reagira na zvuk koji čuje. Recimo, svi znate kakva je reakcija kada vam netko uzvikne “PAZI!!”

Tako kompletno biće reagira na sve zvukove i gotovo da nikada ne miruje, jer dio mozga uvijek osluškuje oko sebe, a razlog osluškivanja je strah od nepoznatog. Problem je što se stalno traži izvor zvukova, jer zvukovi biće pokreću, neki ga smiruju i opuštaju, a neki ga bude i razdražuju. Ovisi od pojedinca do pojedinca. No, jeste li kada osluhnuli zvuk tišine? Jeste li se pokušali spojiti s tišinom i uživati u njoj? Ako niste učinili onda to svakako učinite, jer tišina iscjeljuje kompletni organizam.

Kroz dan je kompletno biće pod naporom i svaki dio se troši do svojih krajnjih granica, a vrlo često se dešava da se pojedini dijelovi opterećuju preko svojih mogućnosti, te se tada troši dodatna energija koja se crpi iz vlastitog organizma, te se mnogi već nakon kratkih aktivnosti znaju osjećati iscrpljeno, umorno, malaksalo, prazno, bezvoljno, itd., a razlog tome je što se kompletno biće nije opustilo i odmorilo od prethodnog dana.

Kompletno biće se najbolje oporavlja u potpunoj tiši, s time da valja napomenuti, da zvukovi koji dolaze od same prirode i životinja mogu dodatno pojačati opuštanje, a samim time i iscjeljivanje kompletnog organizma.

Najmanje što možete učiniti za sebe je da osluhnete tišinu, da se stopite s njom, da uđete u nju i da taj način svojem kompletnom biću podarite opuštanje i regeneraciju kompletnog bića i organizma.

Ako nikada niste osluškivali tišinu, tada trebate biti malo strpljivi i vježbati, jer mozak je naučen na zvukove i u početku će ih tražiti, te se tada nećete moći potpuno opustiti, ali nakon jednog perioda osluškivanja tišine mozak će se opustiti, jer će se i sam odmarati i čistiti se. Zato budite malo uporni, jer tu činite sebi dobro djelo.

Tišinu je lako pronaći, dovoljno je naći svoj mirni kutak i uživati u njemu. Bez da ste opterećeni mobitelima, laptopima, televizijama. Isključite sve i osluškujte tišinu. Zatvorite oči i povezujte se s njom, prizovite tišinu u svoju nutrinu, jer s tišinom dolazi i mir, a s mirom dolazi spokoj i ljubav, a to je ono što iscjeljuje i obnavlja organizam.

Zato svaki dan odvojite malo vremena za sebe, da osluškujete svoju tišinu, da se opuštate i povezujete s njom, da uživate u tišini, jer time sebe pripremate za nove izazove koji vas očekuju. Uživanje u tišini možete raditi danju i noću, uživanje možete raditi na raznim mjestima i ono najvažnije, uživanje u tišini iscjeljuje kompletni organizam i biće.
Autor: Z. Posavec

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.