Počela je sezona kajsija.
Ovo, mnogima omiljeno sezonsko voće, može mnogim domaćicama poslužiti kao prava inspiracija za pravljenje preukusnih kolača.
Mnoge domaćice od viška kajsije vole da naprave i džem.
Mi smo izdvojili jedan recept koji ne sadrži nikakve veštačke dodatke, ni konzervans.
Evo šta vam je potrebno:
5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida)
2kg šećera (najviše)
Ovo, mnogima omiljeno sezonsko voće, može mnogim domaćicama poslužiti kao prava inspiracija za pravljenje preukusnih kolača.
Mnoge domaćice od viška kajsije vole da naprave i džem.
Mi smo izdvojili jedan recept koji ne sadrži nikakve veštačke dodatke, ni konzervans.
Evo šta vam je potrebno:
5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida)
2kg šećera (najviše)
Priprema:
Kajsije isecite na pola i poređajte ih u šerpu.
Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da vam ne bi zagorele.
Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.
Nakon 15 minuta, vatru smanjite, pa kajsije kuvajte narednih sat vremena.
Za sve to vreme, morate voditi računa o njima da ne zagore.
Posle sat vremena dodajte šećer, pa sve zajedno kuvajte još 20 minuta.
Skinite ih sa vatre, nakon tih 20 minuta, a zatim sipajte u malko zagrejane tegle.
Tegle zatvorite i ostavite da se džem prohladi. Držite ih na tamnom i suvom mestu.
Izvor Opanak. rs
Kajsije isecite na pola i poređajte ih u šerpu.
Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da vam ne bi zagorele.
Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.
Nakon 15 minuta, vatru smanjite, pa kajsije kuvajte narednih sat vremena.
Za sve to vreme, morate voditi računa o njima da ne zagore.
Posle sat vremena dodajte šećer, pa sve zajedno kuvajte još 20 minuta.
Skinite ih sa vatre, nakon tih 20 minuta, a zatim sipajte u malko zagrejane tegle.
Tegle zatvorite i ostavite da se džem prohladi. Držite ih na tamnom i suvom mestu.
Izvor Opanak. rs
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.