недеља, 17. јул 2016.

Kako čiste zemlja, zrak, voda i vatra

Voda čisti emocije, zrak bistri glavu, vatra sagorijeva strahove, zemlja čisti - sve! Isprobajte jednostavne, ali vrlo snažne vježbe u prirodi koje će vam puno pomoći. Osjetiti prirodu znači uspostaviti duhovni kontakt s njom. Tada počinje proces harmonizacije na svim razinama




Osim fascinantnih znanstvenih otkrića, Nikola Tesla ostavio nam je i "uputu za upotrebu prirode" - duhovnost, moral, humanost, ljubav prema planetu i održivi razvoj bile su njegove osnovne vrijednosti. Samo iza takvih čistih vrijednosti naše namjere stvaraju dobru energiju koja rasplamsava maštu i pronalazimo rješenja za dobrobit svih. Naravno, najbolji način za uspostavljanje duhovnog kontakta s prirodom jest boravak u prirodi. To je najbrži put do povezivanja s četiri elementa prirode: zemljom, vodom, zrakom i vatrom. Evo kako.

Zemlja čisti sve

Otiđite na mjesto u prirodi koje volite. Lezite na zemlju, na trbuh, i ispružite se. Potpuno se opustite.
I potom dajte zemlji sve što vas tišti - predočite si kako joj predajete sve svoje probleme, loše navike... Izbacite iz sistema sve što vam smeta i pustite to duboko u zemlju. Zemlja će to sve s radošću primiti i pretvoriti u plodove. Kada ste desetak minuta "razgovarali" nasamo sa zemljom, iskopajte malu rupu, prislonite uho i osluhnite što vam Majka Zemlja govori. To možete čuti samo ako isključite razum!

Voda čisti emocije

Otiđite na rijeku, osamite se i sjedite pokraj nje. Umirite se i pokušajte utišati misli. Slušajte i gledajte rijeku kako teče. Vizualizirajte kako sve vaše negativne emocije odlaze u rijeku i kako ih voda odnosi. Stres, nervoza, ljutnja, nestrpljenje, pretjerana vezanost uz bilo što... Sve što se nakupilo, pustite. Zamislite kako vam se emocionalne strune, prepune prašine, čiste. Voda ispire naše teške emocije. Odnosi ih.

Zrak bistri glavu

Popnite se na brdo. Pronađite neko svoje mjesto i osjetite vjetar. Dišite duboko, smirite se, opustite... Dišite duboko. Udahnite vjetar. Zamislite kako vjetar prolazi kroz vas i kako vam prolazi kroz glavu. Zamislite kako čisti sve negativne misli, sve što vas opterećuje. Vjetar čisti vaš um i podiže svijest na višu razinu.

Vatra sagorijeva strahove

Zapalite vatru. Sjednite pokraj vatre i promatrajte je, slušajte. Usredotočite se na vatru. Zamislite kako plamti u vama. Predočite si kako čisti i sagorijeva sve strahove, kakvi god bili. Vatra čisti te blokade i stvara novi protok energije. Daje vam novu energiju za vaše dobre namjere. Ima sposobnost transformacije energije. Usudite se pretvoriti svoje strahove u snagu.
Kada uspostavite odnos s ova četiri elementa i kada to radite kad god osjetite potrebu, počet ćete polako osjećati prirodu. Kada osjetite sve što vam govore voda, zrak, vatra i zemlja, osjetit ćete i duh prirode. I tada će svaka vaša odluka i potez biti u skladu s najvišim dobrom.
 
Srđan Stanković
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.