недеља, 10. јул 2016.

RUSKA ŠARLOTKA OD JABUKA: Mekan i veoma ukusan kolač, topi se u ustima!

ruska-sarlotka-od-jabuka-1

Ovo je čuveni ruski klasik koji ćete veoma lako pripremiti. Vjerujemo da ćete biti više nego zadivljeni okusom ove fantastične pita-torte.

Sastojci:
  • 5-6 većih jabuka,
  • 3 jaja,
  • 200 g šećera,
  • 1-2 vrećice vanilin šećera,
  • 125 g brašna,
  • cimet,
  • šećer u prahu
Priprema:
Uključite pećnicu da se grije na 170 °C. Dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom (ili dobro podmažite hladnim maslacem).
Jabuke ogulite, očistite od sjemenki, izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje (promjera cca 22 cm).
Zatim mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć miksera dok ne postanu pjenasta, a većina šećera se istopi.
Dodajte vaniliju ( 1-2 vrećice vanilin šećera, po želji) i brašno pa sve dobro izmiješajte. Smjesa će biti poprilično gusta.
Smjesu sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.
Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjur za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu.
Pospite šećerom u prahu i cimetom.
Kolač je lagan kao perce, mekan i veoma ukusan.


ruska-sarlotka-od-jabuka-3 


ruska-sarlotka-od-jabuka-2

Izvor: uspesnazena.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.