Sastojci:
- 3 patlidžana srednje veličine
- 12 pečenih crvenih paprika
- 1 kg paradajza
- ulje
- 6 čenova sitno iseckanog belog luka
- veza peršuna
Priprema:
Patlidžan isecite na kolutove i propržite ga sa obe strane na ulju. Paprike iscepkajte na rezance.
Spustite ih na kratko na ulje u kojem ste pržili patlidžan.
Paradajz ogulite i osecite na kockice, pa ga spustite u tiganj pošto ste izvadili paprike. Dodajte beli luk i peršun.
Kada se skoro pretvori u sos, gotovo je.
U činiju slažite prvo paprike, preko njih patlidžan koji ćete preliti sosom od paradajza. Salatu dobro ohladite pre služenja.
Izvor Kuvajmo-blogovski. com
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.