недеља, 3. јул 2016.

Da parfem duže traje: Naprskajte češalj, namirišite se nakon tuširanja!


Foto: Thinkstock

Nemojte da se "kupate" u parfemu ukoliko želite da on duže traje, time ništa nećete dobiti sem što ćete ga brže potrošiti, a složićete se, parfem nije zanemarljiva investicija. Bolje se posužite ovim trikovima...

 
1. Čuvajte ga na odgovarajućem mestu

Da bi parfem zadržao svoj originalni miris treba da ga čuvamo na tamnom, suvom i hladnom mestu. Umesto držanja u vlažnom kupatilu, birajte odgovarajuća mesta daleko od izvora svetlosti i toplote, poput police u sobi ili u ormaru.

2. Nanosite ga nakon tuširanja

Koža će bolje upiti miris parfema ako ga nanesete na kožu neposredno nakon tuširanja ili kupanja, odnosno ako ga stavite na kožu otvorenih pora. Prilikom tuširanja nemojte da koristite sredstva za pranje s jakim mirisima, jer ćete njima smanjiti 'mirisnost' parfema koji ćete staviti nakon toga.

 
3. Hidrirajte kožu pre nanošenja

Koža će bolje 'upiti' mirisne note parfema ako ga nanesete na hidriranu kožu tela. Pre nanošenja parfema namažite se mlekom, losionom ili sličnim preparatom za negu kože. Pokušajte da nabavite sredstva za negu bez (jakih) mirisa, jer bi oni mogli da kontraindikuju učinak parfema.

 
4. Nanosite parfem na prava mesta

Znate li gde trebate staviti parfem da bi tokom celog dana 'otpuštao' svoj miris? Svugde gde osećate puls: iza uha, na vrat, na kod zglobova ruke, iza kolena, pa čak i na zglobu noge.Nemojte trljati ta mesta nakon nanošenja parfema, već pustite da se osuši na vazduhu. Ako pak želite parfemom 'namirisati' kosu – nanesete malo proizvoda na češalj, pa njime prođite kroz kosu. Direktno špricanje na vlasište će osušiti kosu, i učiniti je lomljivom.

5. Nabavite parfem s jačom bazom

 
Parfem će potrajati duže ako u startu izaberete flašicu s jakim baznim sastojcima poput pačulija, vanile, mošusa i bora. Reč je o jačim mirisima koji se duže zadržavaju na kožu, pa svakako uključite i ovaj faktor u obzir kad sledeći put budete išli u kupovinu parfema.
 
Zadovoljna.hr
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.