Kora:
-1/2 šolje urmi, bez koštica (6 velikih urmi)
-2 šolje oraha
-1/2 kašičice himalajske soli
Punjenje:
– 2 šolje sirovih indijskih oraščića, namočenih preko noći
-3/4 šolje soka od limuna
-1 cela mahuna vanilije, smlevena (ili 2 kašičice ekstrakta vanile)
-1/3 šolje kokosovog ulja, rastopljenog
-1/2 šolje agave sirupa
-prstohvat himalajske soli
-1 šolja malina (odmrznite ih ukoliko koristite smrznute)
Priprema:
Potopite indijske oraščiće u filtriranu
vodu preko noći. Ocedite pre korištenja. Stavite urme u procesor hrane
ili blender i pulsirajte do grube smese. Dodajte orahe i so i pulsirajte
dok se smesa dovoljno ne usitni da ju možete utisnuti rukama u kalup, a
da je dovoljno zrnasta, ne kremasta. Stavite smesu u kalup za torte
i čvrsto je pritisnite, pazeći da je kora ravnomerno utisnuta. Ugrejte
kokosovo ulje i agavu u maloj tavi na laganoj vatri dok ne dobijete
tečnost. U istom procesoru hrane ili blenderu dodajte sve sastojke za
punjenje bez malina. Pomešajte dok ne dobijete vrlo glatku i gustu
smesu. Ulijte oko 2/3 smese u kalup na koru sa špatulom. U ostatak smese
stavite maline i obradite ih dalje u procesoru hrane ili blenderu dok
ne dobijete glatku smesu lepe ružičaste boje. Ulijte sloj sa malinama u
kalup na postojeće slojeve. Stavite u zamrzivač dok se ne zamrzne.
Poslužite, izvadite iz zamrzivača 30 minuta pre jela. Kako biste lakše
sekli tortu, stavite oštri nož najprije pod vrelu vodu, a zatim ga dobro
osušite.
Izvor Tinkturedrsulca
Izgleda jako ukusno! 🍰 😁
ОдговориИзбришиIzgleda jako ukusno! 🍰 😁
ОдговориИзбриши