недеља, 22. март 2015.

Uticaj ženskog glasa

 

 Uticaj ženskog glasa na muškarca

Naučna istraživanja psihologa su utvrdila da muškarac doživljava ženski glas sasvim drugačije nego muški glas. On čuje,pre svega, u ženskom glasu zvuk i ne primećuje odmah značenje reči. Predstavnici jačeg pola dekodiraju ženski glas delom mozga koji je zadužen za obrađivanje zvukova muzike.

Psiholozi su odavno utvrdili da je muškarcima privlačnost ženskog glasa skrivena u tonu a ne u smislu reči. Stoga, jedan od ključnih elemenata koji čine neponovljivost i ono što daje lični pečat bilo kojoj ženskoj osobi je njen glas. Glas može mnogo - može da fascinira, da privlači, da pleni, da obećava. Što je tiši i mekši glas žene, jače utiče na sluh i jače privlači pažnju muškarca. Za muškarce je privlačan ženski glas koji ima meku intonaciju, toplinu, lakoću. Muškarce ushićuje ženski glas kao i osmeh i oči.

Kada žena izgovara reči, ceo svet se zaustavlja i sluša ih. Žena svojim glasom ne komunicira samo sa svetom - svojim glasom žena stvara oko sebe poseban prostor.
Ženski glas čuva tajnu moć transformacije i moć ljubavi. Kada žena počne da psuje ili viče na muškarca, ona time nesvesno uništava prethodno udoban i topao prostor.
Melodičan i lep glas žene izaziva kod muškaraca prijatne fantazije i maštu. Ako žena svojim glasom emituje ljubav, prijatnost i toplinu, to je vodi harmoničnom i srećnom životu.
Muškarca mogu da unište negativne vibracije koje dopiru iz glasa žena. Ružne, zle i  negativne reči nisu toliko pogubne, nego visina glasa, intonacija i izgovor; odnosno nije toliko bitno šta žena kaže, već kako to kaže. Stoga je za žene neophodno da nauče da veruju u svog muškarca, da ga inspirišu i podržavaju ga.

Ljubazne i slatke reči sa usana žena su u stanju da stvaraju čuda.
Žena koja je harmonična i ispunjena ljubavlju, može i bez reči saopštiti muškarcu svoje želje i osećanja. Ona može i da ćuti, ali muškarac koji je kraj nje će osetiti njene želje i raspoloženje.
Sadržaj govora žene treba da bude mudar. Sam proces komunikacije je zadovoljstvo za ženu, kroz taj proces ona realizuje svoju suštinu, svoje esencijalno biće.
Kada ona ne dozvoljava sebi da peva nešto, bilo to sveto, tužno ili veselo, da bi pročistila svoja osećanja, ona time onemogućava sebe da živi svoju žensku prirodu.

Žena koja je ispunjena ljubavlju možu samo jednom rečju, izgovorenom nežnim i tihim glasom, da inspiriše muškarca da izvrši velika dela.
Pokušajte da govorite iz srca, sa ljubavlju, i primetićete kako će svet oko vas početi da se menja! 

Нема коментара:

Постави коментар