четвртак, 12. март 2015.

PRIRUČNIK ZA PRONALAŽENJE ONOG PRAVOG

Ljubav je jedina besplatna stvar koju ne može svako da priušti. A zašto je to tako? Gde smo izgubili kompas?

 PRIRUČNIK ZA PRONALAŽENJE ONOG PRAVOG

 

Krug istih
Da rezimiramo situaciju – Tebe je neki majmun povredio i ti odlučuješ da se osvetiš celom muškom rodu. Postaješ kučka, jer se vodiš sa pretpostavkom da su svi oni isti… Prilaze ti momci koje teraš od sebe, a ne prolazi ti kroz glavu da bi možda među njima bio i onaj koji bi te nasmejao kada si tužna ili koji bi zagrljajem razumeo tvoju ćutnju. A ti tražiš i dalje model svog bivšeg (čitaj skotove), koji te ne poštuju. A i što bi? Ti si kučka (a to je cool, kažu na TV – u)…
I sada mi sama odgovori što bi trebao neko da te poštuje kao damu, ako samu sebe prikazuješ kao rasnu kerušu? Prvi, drugi, treći… Svojim izborom stvaraš krug istih… Pogrešnih…
Naravoučenije
Prošlost ostaje u prošlosti – nauči lekciju i nastavi dalje…Ali sa oprezom. I to tako da ne menjaš sebe iz korena, nego samo da izbegavaš tip ljudi koji te povređuju.

Igrice
Jedna moja drugarica me je fascinirala sa rečenicom: “Priznajem jedino igrice u krevetu”. Čujem da devojke kažu da to ne bi bilo to da nema igrica. Ne slažem se sa tom konstatacijom. Ti možeš da glumiš, ali koliko dugo? Dva, tri meseca? A onda ćeš spustiti gard, a on će te ostaviti. Zašto? Zato što se on zaljubio u devojku koju si mu na početku prikazivala, a ne u pravu tebe.
Naravoučenije
U svom životu budi režiser, ne glumac… Ideje režisera žive, a gluma presataje kad se spuste zavese… Budi ono što jesi, veruj u sebe, dopusti mu da upozna pravu tebe. Ako je onaj pravi, ostaće kraj tebe, a ako nije, bolje da ode odmah na početku, dok se još nisi vezala.

Šta stvarno želiš?
Napravi spisak osobina koje bi ti želela da tvoj PRAVI poseduje (da je duhovit, pažljiv, fin, da te drži kao malo vode na dlanu) i ne spuštaj kriterijume. Izbegavaj problematične (koje bije glas da su ženskaroši, koji su poznati kao loši momci) i zauzete.
Naravoučenije
Niko ne kaže da je potraga za pravim laka, ali je lakše pratiti put, ako znaš koji je tvoj cilj.

Nema više pravih muškaraca
Ooooo ima. To su oni likovi u tvom okruženju koje si otkačila jer su dobri  (čitaj ružni), a ti nisi za njega (čitaj zasužuješ nekog boljeg, odnosno lepšeg). To su oni momci koje odbijaš da upoznaš zbog neke svoje predrasude. To su oni momci koje ne primećuješ (stidljivi momci, drugovi, štreberi). Po nekom mom iskustvu, momci koji su svesni svoje lepote – nit’ su verni, nit’ imaju neku želju da imaju vezu (možda postoje odstupanja, ali ja ih nisam još upoznala).
Naravoučenije
Biraj proizvod prema kavalitetu, a ne prema ambalaži.

Šta će drugi reći
Izvini – koji drugi? Ko su ti drugi? Hoćeš li u ti biti vezi ili oni? Ti si ta koja živi svoj život, nije fora da bude pored tebe neko ko je dobar svima, nego onaj ko je dobar prema tebi.
Naravoučenije
Knjigu života piši sama, ne dozvoli da ti neko drugi drži ruku dok pišeš poglavlje zvano ljubav…

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.