среда, 24. децембар 2014.

Saturn ušao u znak Strelca,



DA LI JE MOGUĆEEE? (on je skroman, diskretan i ne voli znake uzvika, pompezne najave, pa moram da budem diskretnija ) SATURN JE POSLE SKORO TRI GODINE DAVANJA JAKIH LEKCIJA IZ ZNAKA ŠKORPIJE UŠAO U ZNAK STRELCA, GDE ĆE, posle skoro trideset godina kretanja po Zodijaku, PRAVITI TRANZIT TRI GODINE, SA "MALIM PAUZAMA" JER ĆE SE TOKOM LETNJIH MESECI VRAĆATI U ZNAK ŠKORPIJE. SATURN JE VREME, STRELAC JE ZNAK VIŠEG OBRAZOVANJA, PREDSTAVLJA VIŠU PRIRODU, DUHOVNI POTENCIJAL, ODNOSNO TEŽNJU DA SE ISPOLJI, DAKLE, VREME JE ZA DUHOVNO SAZREVANJE I ISPOLJAVANJE NAJVIŠEG POTENCIJALA U ČOVEKU.
Evo ponoviću, godina 2015 karakteristična je po tome što je Saturn ušao u znak Strelca, Jupiterov dom , a Jupiter će se zadržati još polovinu godine u znaku Lava. On će Saturnu sugerisati da bude manje oprezan i štedljiv i okrene “drugi list”, da malo podrži izazov i rizik tipičan za znak Strelca, što on neće baš rado prihvatiti pa će uvoditi povremeno mere opreza na finansijskom planu. Saturn je boraviti u Jupiterovom domu do 20.12.2017., ali će se vratiti u znak Škorpije, kreće retrogradnim hodom 15.juna do 2.avgusta, a zatim kreće direktnim hodom i konačno ulazi u znak Strelca 18.septembra. Blagonakloni i dobrodušni Jupiter (samo ga treba razumeti) pravi tranzit kroz znak Lava do 11.8.2015 i posle 12-tak godina ulazi u znak Device, pa će druga polovina godine biti izuzetno bitna za plan komunikacije, obrazovanja, informisanja, prikupljanju i štednji finansijskih sredstava ili ulaganja na sigurno. Jupiter u saradnji sa Saturnom u Strelcu će nam darovati najbolji deo sebe - optimizam, veru u Boga i sebe same, oduševljenje, vedrinu i žar za zivotom, duhovno, kao i materijalno blagostanje. Treba umeti primiti taj dar.

Saturnov tranzit kroz znak Škorpiona podstakao je u 2014-toj budjenje duboke unutrašnje svesti uz pomoć emocionalnog iskustva (često i bolnog, naročito kad je delovao kvadrat Urana sa Plutonom, i snaga eklipsi). Jupiter u Lavu ukazuje na otvorenost, širinu, velikodušnost i preduzimljivost. Životna iskustva bi trebalo da budu manje bolna, više okrenuta radosnoj strani zivota ali ono najbitnije je Saturnova aktivnost u Strelcu, potenciranje moralne odgovornosti, ispravnosti, kao čovekove dužnosti, oslonac na Boga, jer znak Strelca predstavlja religiju, duhovnost, kontakt sa višom prirodom u čoveku. Najbitnije, ono što će Saturn zahtevati, a on predstavlja VREME I ODGOVORNOST: Vreme je za duhovno sazrevanje, odgovornost prema sebi, ako već nismo, da podstaknemo višu prirodu u nama, kroz konkretan rad, praktično ispoljavanje. Dela, dela, dela, na čemu će “insistirati” i Jupiter u praktičnoj Devici. Svako u svojoj astrološkoj karti ima znak Strelca, naravno, zavisno u kom polju. To polje u karti biće pod velikim blagoslovima i Jupitera, jer je to njegov dom, ali čovek treba da uloži svoj trud kako bi na pravi način iskoristio te blagoslove. Tokom prosle godine, Jupiter u Lavu je u nekoliko navrata bio u "sukobu" sa Saturnom u Škorpiji, što su osetili skoro svi znaci Zodijaka na svojoj koži. Medjutim, u prvoj polovini ove godine, 2015., oni će biti u harmoničnom odnosu, u drugoj polovini će se dopunjavati, tolerisati kroz izvesne različitosti, biće izraženiji motiv za veću aktivnost, snaga volje pojačana, pa zato očekujemo da će mnogi ovu godinu mnogo bolje i konstruktivnije iskoristiti.
Jupiter daje neizmerno, ne štedeći, naročito u Lavu, Lavovi vole da daruju, velikodušne su prirode, nekad ne štedeći, dok Saturn kontroliše svako prekomerno davanje, poznat je po tome da je izuzetno oprezan i štedljiv, bilo u ispoljavanju svojih emocija, bilo trošenju novca ili bilo kog rasipanja materijalne prirode.
Više o Saturnu u Strelcu biće uskoro.
Poželimo SREĆAN BORAVAK Saturnu u Strelcu,tj. NAMA SVIMA MNOGO razumevanja i ispravno korišćenje njegovih principa, MUDROST JE NA DELU. U GOVORU I NA DELU ILI BI TAKO TREBALO.

Olga Milošević

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.