уторак, 9. децембар 2014.

Povratak pletenja



Kad god vam neko pomene pletenje, prva asocijacija je baka koja s naočarima na vrh nosa drži igle i plete unucima šal ili čarape. Mlade žene uglavnom beže od pletenja, to je nešto retro, nikako prilagođeno novom dobu i na neki način je sramota time se baviti.
Sa krizom koja je pogodila ceo svet a koja se odražava na sve segmente života pa i na oblačenje, odnosno na praćenje modnih trendova, pletenje je ponovo ušlo u modu, to je najjeftiniji način da neko sebi priušti nov modni detalj, naročito u ovo zimsko vreme.
Mlade žene širom sveta se sve više okreću pletenju, ali pored toga što su otkrile da na taj način mogu imati ono što im je u prodavnicama preskupo, pletenje su proglasile terapijom koja sm smiruje i nečim čime je najbolje upotpuniti slobodno vreme.
Pletenje je novi antistres lek.
Pletenje podrazumeva da se mora pratiti “mustra”, često je zbog te mustre ili šare povezano sa brojanjem, odličan način da se misli odvuku iz svakodnevice.
Već vrlo dugo, u Americi se pacijentima savetuje da pletu onda kad su podvrgnuti teškim i bolnim tretmanima, onima koji pate od visokog pritiska, nesanice, hroničnih bolova, pa čak i onima koji se suočavaju sa nervozom kada pokušavaju da prestanu da puše. Pletenje zahteva koncentraciju, preciznost i smirenost, pa samim tim donosi smirenje.
Mnoge žene izjavile su da im je pletenje bilo najbolji drug u nekim teškim situacijama, do onih kada su se suočavale sa gubitkom posla, da im je ova aktivnost donosila mir i pomagala im da smirenije rešavaju problem sa kojim su se suočile.
Da je pletenje ponovo u modi, pokazuju i povećane posete forumima i blogovima u potrazi sa savetima i idejama. Pletenje je jedan od retkih hobija u kojima neko može da iskaže svu svoju kreativnost nakon što savlada prvi korak i isplete sebi najobičniji šal.
Pokušajte, ako vam bude išlo od ruke, neće biti kraja sreći kad vas neko bude pitao gde ste kupili ono što je vaša lična kreacija. Pored toga, pletenje će vam sigurno smanjiti nervozu i uneti mir u svakodnevicu.

Tetka.rs 


                      

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.