недеља, 28. децембар 2014.

НЕ ПРОПУШТАЈ ГОСПОДА ЗБОГ ЗАУЗЕТОСТИ


‘‘Кад би ти знала дар Божији и ко је тај који ти говори; дај ми воде да пијем, ти би тражила од Њега и дао би ти ВОДУ ЖИВУ” (Јеванђеље по Јовану 4, 10)
Око нас су, у сваком тренутку, радио, ТВ и интернет таласи. Кад имамо одговарајући апарат, можемо видети шта садрже ти таласи. Али ако немаш апарат и не можеш да видиш таласе, то не значи да их нема.
Тако је било и у Витлејему када се родио Син Божији. Иако је Витлејем имао гостионицу за примање гостију, у гостионици није било ни једне слободне собе за несумњиво најдрагоценије путнике у тој витлејемској ноћи.
Овог Божића се припремите да научите поуку из ове приче о витлејемској гостионици и употребите је на стање вашег срца.

Ваше срце је створено да би држало Бога у себи. Ви сте створени од Бога и за Бога. Све док то не схватите, живот нема смисла. На жалост, ми наша срца непрекидно испуњавамо разним другим стварима. Ми позивамо многе друге госте у наш дом. Наше срце је испуњено разним другачијим идејама, интересима, љубавима, вредностима и преданостима од Божијих.
Наши животи су толико испуњени којечиме, да чак ни не приметимо када се Господ Исус појави поред нас. Бог се стално појављује у нашим животима пружајући нам прилике за које никад нисмо веровали да ћемо их добити у сред невоља за које се никад нисмо припремали, јер нисмо ни претпостављали да нас могу задесити. Али тада најчешће не видимо Њега.
О таквим ситуацијама читамо и у Светом Писму. Исус би се изненада појављивао и причао са људима који уопште нису ни претпостављали ко је Он.
У Јовановом јеванђељу Господ Исус је седео поред бунара у тренутку када је једна жена дошла на бунар да узме воде. Она није препознала ко је Исус. Чак је ушла у малу расправу са Божијим Сином!
Тада Господ рече; ”Кад би ти знала дар Божији…ти би тражила од Њега и дао би ти ВОДУ ЖИВУ” Касније је жена препознала да је Исус Господ и Спаситељ.
Бог обавља свој посао свугде у твом животу. Он то не чини само уочи Божића, кад постиш и на велике празнике, већ током целе године.
Да ли је вероватно да ви или људи које волите не примећујете каква дела Бог чини у вашим животима или око вас?
.

.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.