петак, 28. септембар 2012.

Slavne glamurozne kovrče Marilyn Monroe

Frizura Marilyn Monroe
Marilyn Monroe bila je umjetna plavuša. Milijuni žena kopirali su njezin stil i način na koji je oblikovala i bojila svoju kosu. Njezine glamurozne kovrče ponovno su na vrhu popularnih frizura
© Getty Images
Njezine plave retro-kovrče, napućene usne i seksipilna figura su legendarne. Njezina je frizura postala dio njezinog imidža i privlačnosti. Je li ikad izašla iz mode? Marilyn Monroe umrla je mlada u kolovozu prije 50 godina. Sjećamo se njezina stila, kao i mnoge današnje zvijezde. Doznajte kako možete oblikovati moderne glamurozne kovrče Marilyn Monroe

  • Prisjećamo se Marilyn Monroe, vjerojatno najslavnijeg seks-simbola 20. stoljeća. Ona je također bila glumica nadarena za komediju, pjevačica posebnoga glasa („I Wanna Be Loved By You“), te je bila brza i dovitljiva na jeziku. Odrasla je pod imenom Norma Jean Baker. Njezin joj je agent savjetovao da promijeni ime u Marilyn Monroe (po glazbenoj zvijezdi Marilyn Miller i djevojačkom prezimenu svoje majke). Još značajnije, obojila je svoju smeđu kosu u plavo i ubrzo postala žena snova mnogih muškaraca. Njezinoj privlačnosti ni danas nema premca. Muškarci je idealiziraju, a žene žele izgledati poput nje. To nas uopće ne čudi! Marilyn Monroe bila je senzacija gdje god se pojavila. Njezino lijepo lice i stas zračili su nečim posebnim. Odisala je privlačnošću i glamurom. Nažalost, njezin izgled i nadarenost nikad nisu podigli njezino samopouzdanje i vjeru u sebe. Marilyn je bila krhka, nesigurna i bojažljiva.

  • Glamurozne kovrče – dio imidža Marilyn Monroe

    Frizura Marilyn Monroe bila je jedna od njezinih najizraženijih značajki, dio koji je upotpunjavao njezin privlačan imidž. Iako je možda nije učinila ikonom stila, njezina živahna plava kosa svakako je bila nezaboravan dio njezina izgleda. Glamurozne kovrče danas su popularne kao i prije pedeset godina. Kako je ta frizura također i Holivudski stil 1940-ih i 1950-ih, te bogate kovrče možemo svrstati u retro-frizure. Kako god ih nazvali, one su ženstvene i privlačne.

    Madonna, Amy McAdams, Paris Hilton, Christina Aguilera, Katherine Heigl, Michelle Williams samo su neke od zvijezda koje su kopirale poznatu frizuru Marilyn Monroe.

    Plave kovrče Marilyn Monroe bile su dio njezina imidža. Zbog čega je ona izgledala tako privlačno?

    Retro-kovrče naglašavaju više okrugla lice nego manja i izdužena. Marilyn Monroe imala je kosu dugu do brade, postepeno ošišanu i obojenu u platinasto-plavu boju. Kovrče su bile velike, a kako joj je kosa bila kraća, nije ih bilo mnogo. Uz tu senzualnu frizuru odlično pristaju jarko crvene usne i crni tuš za oči.

  • Kako oblikovati frizuru Marilyn Monroe

    1. Nanesite šaku pjene za volumen ili styling pjene na ručnikom prosušenu kosu.

    2. Češljem napravite razdjeljak na stranu.

    3. Uvijte široke pramenove kose na uvijače ili kovrčalo s nastavkom šireg promjera.

    4. Nakon sušenja kose pažljivo izvucite uvijače iz ohlađene kose. Ako koristite kovrčalo, na nekoliko sekundi držite pramen uvijenim oko kovrčala, a zatim izvucite kovrčalo.

    5. Prstima oblikujte kovrče. Češljem nanesite gel u kosu kako bi frizura izgledala elegantno. Ako više volite ležeran stil, onda nekoliko puta prstima prođite kroz kosu.

    6. Nanesite lak za kosu za više sjaja i postojanost frizure.


    Pozivamo vas da uživate u našim fotografijama ikone stila Marilyn Monroe i nekih današnjih zvijezda s glamuroznim kovrčama. Pogledajte našu galeriju frizura!

  • Galerija: Frizura Marilyn Monroe

    Frizura Marilyn Monroe

    Frizura Marilyn Monroe
    Marilyn Monroe naglasila je svoju ženstvenost glamuroznim kovrčama i jednostavnim, ali privlačnim haljinama

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.