среда, 12. септембар 2012.

Afirmacije - moć potvrdjivanja

Afirmacije vam omogućavaju da odlute kako želite da mislite o svom životu, umeto da sledite stari isti scenario. Umesto da kažete: "Ja ne mogu da uradim ovaj posao, to je previše za mene.", pokušajte da kažete:"Ovaj posao je pravi za mene. Umem da ga radim i zaista uživam u tome." Nosite svoja nova uverenja kao novu odeću. U početku možda nećete osećati da zaslužujete da budete pozitivni, ali nemojte zaboraviti da je "zasluživanje" u vezi sa starim iskustvima, ono nije u vezi sa istinom.
Osamdesetih godina proščoga veka postojao je popularan izraz"preispitivanje autoriteta" - potrebno je svakome od nas da preispita prave autoritete u svom životu. A da li znate šta su oni zaista? To je va um. Postoji samo jedan glas koji ima poslednju reč u vašem životu i to je onaj koji konstantno drži govor u vašoj glavi. Ovaj "glas" ne mora nužno da vam govori šta je istina, ali vam može reći šta ste naučili da mislite da je istina. Na vama je da odličite da li se slažete s tim mislima i uverenjima. Vaše misli su u vezi sa vašom prošlošću i pretpostavkama da će vaša budućnost biti ista takva. Ovo ih čini prevazidjenim idejama već sada, jutrošnjim vestima. Pogledajte prirodni zakon: priroda se nikada ne ponavlja - jednom kada set imali neko iskustvo, nemoguće je da imate isto iskustvo ponovo.
Ako ne verujete pokušajte da ponovite nešto na isti način. Bez obzira na broj pokušaja svi izlazimo na jedno - nikada ništa neće biti isto, jednostavno ne može. Kada jednom to prihvatite, otvorićete sebi mogućnosti i brojne prilike u budućnosti.
Nikola Tesla by Marko Lucic - iz albuma Sandrina Martinetti
Nikola Tesla by Marko Lucic
Ako ne možete da platite svoje račune, pokušajte sa ovom afirmacijom: "Imam dosta novca i mogu da plaćam svoje račune na vreme." Zaista se potrudite da to i osetite, posvetite se osećanju onoga što u stvarnosti želite i stvarnost će vas slediti. Samo smo mi kreator.
Planirje da odvojite svakoga dana desetk minuta kada ćete u miru moći da "pregledate" vaše misli u vezi sa osećajem bogatstva i nastojte da se "probijete" kroz velike ograničavajuće ideje sa ovim afirmativnim procesom. na početku se možete pomoći i kratkim zabeleškam onoga što percepirate kao ograničavajuće okolnosti, ali u beležnicu kako bi vam bilo lakše i jasnije da sagledate šta želite da radite sa svojim mislima zabeležite i njihove suprotne afirmacije. Skratite svoje afirmacije na jednu rečenicu koju sa lakoćom možete "vrteti" u mislima (na primer: "Ja sam finasijski siguran i dobro rukovodim sa novcem.") Poigrajte se sa formulacijom sve dok ne postane tako formulisana da je izrečena potpuno vašim stilom i da je doživite. Nakon izvesnog vremena proces će se automatizovati i verovatno ćete zateći sebe kako pretvarate negativnosti u svakom trenutku u pozitivne afirmacije. Nemojte pokušavati da potvrdjujete nova uverenja konstantno dvadeset i četiri časa, jer ne samo da bi vas to sprečilo da obavjate bil kakav drugi posao, već bi vaša fiksiranost za proces potvrdjivanja ustavri svedočio da vi ustvari ne mislite da će to uspeti.
U nekom trenutku u toku dana kada završite sa mentalnom afirmacijom, izaberite neku fizičku aktivnost kako bi ste potvrdili da ste već ostvarili ono što ste potvrdjivali. Ovo je simboličan gest i može biti vrlo jednostavan. Na primer ako želite da dokažete da možete plaćati svoje račune, odredite jedan aktivan korak kako bi ste potvrdili ovu misao. Možda bi ste mogli da ispunite jednu uplatnicu iz knjizice za plaćanje električne enrgije na recimo petstotina dinara i odete do obližnje pošte i platite. Uradidite to i potvrdite: Uživam u korišćenju struje u svom domu i plaćam svoje račune rad i na vreme."
Da bi ste fizički manifestovali svoja pozitivna uverenja možete na primer da uključite više svetilji kako bi ste sebi pokazali da verujete da će novac (mogućnosti za zaradu) doći i da vi možete sebi da priuštite dobro osvetljenje. Bez obzira koj način izaberete važno je da fizički manifestujete svoja pozitivna uverenja na način koji ima smisla za vas. U suprotnom afirmacije bi mogle da ostanu samo u vašoj glavi i da se nikada ne materijalizuju u svetu oko vas.

http://www.inter-caffe.com/lista-963-2.html

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.