среда, 12. септембар 2012.

Primena feng shi-a na finasijski razvoj

Za stvaranej srece potrebna je samo jedna velika ideja – i uverenje da ju je moguce ostvariti. Ali razmisljanje nije dovoljno – potrebno je svoje kreativne ideje pretvoriti u stvarnost. Dui sector vasega doma odnosi se na kreativnost I decu. Posto jepodizanje dece jedna od najkreativnijih stvari koju moze svako raditi, ocigledno je zasto su ove dve teme povezane. Rec "deca2 se takodje odnosi na bilo koji kreativni process koji ostvarujete. Ako je vasa kuhinja u Dui sektoru vasega doma, ovo moze podgrejati vase "kulinarske" sposobnosti, ali nema nista lose ni u kreativnoj energiji u vasoj dnevnoj ili spavacoj sobi. Bez obzira gde se ovaj sektor nalazi u vasem domu, povecajte ovu energiju tako da "hrani" nacin na koji zaradjujete i ulazete svoj novac.
Ako imate problem sa decom, ovo je mozda mesto koje iscrpljuje vasu energiju i finasije. U zelji da obezbedite sve najbolje svojoj deci, roditelji cesto ipunjavaju sve njihove zahteve. Pomozite deci da izraze svoje kreativne ideje i naucite ih da razvijaju finansijsko blagostanje.
Potpuno je odgovarajuce pisati o Dui sektoru u istim poglavljima koja govore i o kuhinji. Ljudi koji sebe obicno ne smatraju kreativnim vrlo cesto stvaraju "cuda" kuvajuci – bez sale. Poenta je: ako zelite nesto da uradite bez obzira na to koliko imate novca, to je moguce.

Primena feng shi-a na finasijski razvoj u Dui sektoru

Elemenat koji je povezan sa kreativnom Dui energijom je metal, pa bilo sta svetlucavo i svetlo ce doprineti vasoj kreativnosti. Po kineskoj filozofiji metal stvara vodu (sto mozete videti leti kada se metalne cevi "orose"), tako da bilo sta sto stvara ili odslikava vodu, kao sto su slike velikih vodopada ili stona Fontana mogu stvoriti tok kreativnih ideja. Metalne fontane su ovde posebno povoljne. Takodje metalni zvoncici su ovde dobrodosli jer zvone u vibraciji nove kreativnosti.
http://www.odlican.com/d/9356-3/vodopad.JPG
Odlican.com, Snezana Crnojevic - Plitvice, Buk
Ako u vasem prostoru nedostaje Dui sektor ovo moze nepovoljno uticati na vasu kreativnost i blagostanje, zato koristite neki od nacina i sredstava za osnazivanje ovog sektora u drugim prostorijama, kao na primer devet kristalnih kugli okacenih o zid. Boja povezana sa Dui sektorom je bela, pa je ovo mesto gde mozete obojiti zidove u belu boju ili zalepiti bele tapete.

Finansijski feng shui – procena troskova

Dogovor na pocetku je bio da koristite beleznicu, sada bi ste trebali imati izvestaj o troskovima tokom ovoga perioda, ako ste bili nevoljni i niste belezili po preporuci to govori samo jedno: radije bi ste poricali nego priznali da bacate novac.
Ako ste osecali nezadovoljstvo u vezi sa novcem, to nije samo zbog toga sto ne zaradjujete dovoljno, to je takodje i zbog toga sto ga trosite na stvari koje vas ne zadovoljavaju. Nikada ne mozete dobiti dovoljno od onoga sto nam nije potrebno.
Postoje dve vrste vrednih troskova: stvari koje volimo i stvari koje sun am potrebne. Ponekada kupovina spade u obe kategorije: ako vam je potrebna odeca i pronadjete komad koji vam se dopada obavili ste dobru kupovinu.
Stvari koje volimo su obicno luksuzne: odeca, putovanja, zabava i drugo. Stvari koje sun am neophodne – hrana, stan, zdravstveno osiguranje i drugo. Ako ste zadovoljili svoje potrebe ali va nedostaje luksuz, osecate se prazno i da vas zivot i nije bogzna sta. sa druge strane, ako ste se okruzili luksuzom i ignorisete svoje osnovne potrebe, necete se osecati spokojnim i ispunjenim. Ishrana pasuljem i pirincem je zdrava, ali da i ice vam stalno pricinjavati i zadovoljtvo i srecu?! U isto vreme, niko ne moze ziveti samo na jagodama i sampanjcu. Ovo banalizovano navodjenje svodi se ustvari na jednu recenicu – potrebno je pronaci balans izmedju osnovnih potreba i stvari koje volimo. I to se radi planski.
Pocnite odmah, pregledajte vase troskove i oznacite ih sa jednom dve oznake: potrebno; volim. Potom razmislite koliko trosite. Ako ste kupili nesto po najpovoljnijoj mogucoj ceni, da li je to bila i mudra odluka?
Mozda cete u ovom trenutku pomisliti - "Mislio sam da je ovaj program u vezi sa bogacenjem, zasto bih ja skrtario kod svake kupovine?" Poenta je da jeste, ovaj program jeste u vezi sa bogacenjem i vi trenutno stavljate oznake da biste videli da li vam vasi obrasci trosenja pomazu ili ne. I ovo je nuzno da bi stvorili osecaj vrednosti novca, jer prekomerno trosenje nije nista drugo nego uzimanje novca od boljih stvari koje ste mogli imati u buducnosti. Jednom kada resite da kreirate sopstvenu buducnost razumecete sadasnje insistiranje na osvescivanje nepotrebnih troskova. Odredjivanje prioiteta je nacin da ispunite svoje snove.

Odvajanje desetine za sebe

Odvajanje destine mesecnog prihoda je tradicionalan nacin zavestanja odredjenog dela za svoj zivot. Primenom koncepta desetine mi priznajemoi da postoje stvari koje sun am vazne i odvajamo ovaj novac da bi smo ovo dosledno podrzali. Ako vam trenutno izgleda nemoguce odvojiti "desetinu za mene", to je zato sto niste jos stvorili tok u pravcu svojih snova. "Bacite svoju mrezu daleko" i nemojte cenzurisati svoje snove. Pocnite ove nedelje da stvarate ono sto zelite. Vaznost svakog dela slagalice cesto nije jasna sve dok se slika ne zavrsi.
Inter CAFFE početna strana

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.