четвртак, 13. септембар 2012.

Feng shui simboli - unutrašnji aspekt


Da bismo postigli harmoniju i sklad, koristeći feng-shui u svom domu, nije potrebno plaćati skupe feng-shui majstore, jer neki ljudi i pored ogromnog novca koji su dali nisu uspjeli privući onu energiju koju su priželjkivali.
Naravno, majstori i stručnjaci su tu da nas pripreme na jednom teoretskom nivou i bez njih ne bi mogli ni da se pomaknemo sa mrtve tačke, ali bez ličnog pečata sve može ostati na jednom veoma niskom nivou iskorištenosti potencijala koji nam je dodijeljen.
Velika je greška zanemariti značaj i ulogu našeg unutrašnjeg bića i stanje u kome se ono nalazi, jer i pored najboljih majstora, najskupljih feng-shui simbola, namještaja, kristalnih lustera i svega drugog što privlači odgovarajuću energiju, mi prije svega moramo očistiti naše unutrašnje-duhovno smeće, pospremiti prostor i osloboditi ga za prijem odredjene vrste sreće.
Feng-shui je mnogo više od pukog čišćenja i razmještanja namješataja u domu, on funkcioniše na visokom spiritualnom nivou, na suptilnijim frekvencijama od onih koje prepoznajemo na materijalnom nivou. Tek onda, kada počnu popuštati naše mentalne blokade i krenemo sa oslobadjanjem zarobljenih duhova u nama, oslobadjamo i naše senzore za prijem tih viših vibracija i tek onda možemo očekivati da pomoću feng-shuija, uz korištenje odredjenih simbola, pošaljemo signale kosmosu koju vrstu sreće želimo privući. Feng-shui ide iznutra prema vani, i nema šanse da postignemo sklad i harmoniju ako to radimo u grču ili ako to prepustimo nekom drugom da učini umjesto nas, očekujući da djeluje čisto sa tehničkog aspekta. Jer, simboli neće učiniti ništa ako nismo otključali taj aspekt života na unutrašnjem planu i postali prijemčivi za takvu vrstu sreće.
Neki imaju običaj reći: ma probao/la sam sve, postavio sam simbole za privlačenje sreće u ljubavi i ništa se nije dogodilo, ja jednostavno nemam sreće u ljubavi i ništa mi ne može pomoći i sl. Ne možemo na primjer, aktivirati sektor ljubavi, a istovremeno biti toliko pesimistični, ogorčeni i ojadjeni prema suprotnom polu, noseći u sebi taj odbojan stav znači da nismo u stanju pustiti nekoga u svoj život, naravno univerzalni um prepoznaje taj impuls i ne šalje nam nikog iz razloga što će naići na zaključana vrata. Takva osoba je u velikom grču i puna beznadja očajno isprobava sve moguće formule, očekujući da će nešto poput čarobnog štapića otkloniti njen problem.
Znamo da dijamanti nastaju kristalizacijom ugljika pri visokim temperaturama i jakim pritiscima u velikim dubinama zemljine kore. Poslije toga, oni slove za najtvrdji i najskuplji mineral, jer traju nekoliko miliona godina prije nego se dezintegrišu. Tako slično i naše unutrašnje biće, poput dijamanta, sa životnim pritiscima i nakupinama iskustava postaje dragocjeno i nesalomivo, no ne smijemo dozvoliti da takav dragulj biva potisnut u tamne hodnike, već mu treba dozvoliti da blista na svjetlosti sunca. I biti zahvalan svima koji su prošli kroz naš život i učestvovali u brušenju tog dragulja - naše duše, no oni koju su možda pravili najgrublje rezove, su najviše doprinijeli postizanju njenog sjaja.
Dijamanti su veoma cijenjen feng-shui simbol.
http://img147.imageshack.us/img147/9660/brillanten.jpg
Svjetolost i rasvjetna tijela takodje imaju veoma važnu ulogu upravo zbog tog aspekta simboličnog unošenja svjetlosti u naše živote i osvjetljavanja i najtamnijih kutaka našeg života u cilju razvezivanja čvorova i rješavanja konflikata na unutrašnjem i podsvjesnom nivou.
Kod upotrebe simbola, svaki ima svoju konkretnu i jasnu primjenu te im treba tako i pristupiti kod energiziranja svakog sektora života ponaosob, jer ćemo u protivnom stvoriti nedefinisano okruženje i kosmički chi će biti prilično "zbunjen" ne znajući šta mi ustvari želimo ili ne želimo ništa, pa ćemo prepušteni inerciji dobiti nešto po izboru sudbine.
No, bez obzira koliko simboli moraju biti "konkretni", to ne znači da moraju biti unificirani i istovjetni onima koji se navode u raznim priručnicima i komercijalnim sajtovima preko kojih se mogu naručiti raznovrsni primjerci po veoma visokim cijenama. Mnogo je dragocjeniji simbol naslikan vlastitom rukom u koji je utkana sopstvena energija i kreativna misao, nego onaj kopiran u bezbroj primjeraka sa ciljem da se na istom zgrne novac. Svaki simbol i sve drugo što se radi u ime privlačenja povoljnih energija, može se prije toga napojiti ličnim energetskim nabojem uz meditaciju, prigodan zvuk, vlastitu molitvu ili mentalnu projekciju cilja koji želimo postići. Tek tada naš feng-shui dobiva lični pečat i završnu formu.
Medjutim, kako se sve u kosmosu kreće i kretanje je uslov postojanja, tako i feng-shui nije statičan i zahtijeva stalno balansiranje i uskladjivanje sa vremenskom komponentom, što samo potvrdjuje da feng shui zaista prati kosmičke vibracije, pa ako budemo držali taj korak možemo očekivati pravovremeno djelovanje i "isporučivanje" naše nebeske sreće.
Izvor Inter CAFFE početna strana

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.