петак, 18. јануар 2013.

Spoygg - Šta je ljubav? Poverenje

Prvo želim da predstavim šta ja smatram da je prava ljubav. Prvo moraš imati cilj kojem težiš i svetlu tačku svog neba. Želim da ti prikažem jednu sliku kojoj i sam uvek težim i uvek gledam da joj što više budem dosledan. Ta slika mi je uzor i ona me inspiriše. Svaki dan i svaki momenat se procenjujem naspram te slike, i kad dođe neka burna situacija ta slika je ono što mi pomaže da reagujem s pravom merom i s iskrenom željom da sve bude bolje. Jedan značajan deo te slike je poverenje, želim da partner uvek može da mi veruje.
Poverenje se najčešće vezuje za vernost, ali veruj mi: to je poslednja kap; kad dođe do misli o tome u vezi već manjka poverenje u mnogo bitnijim aspektima.
Ljubav je na prvom mestu poverenje, ono dubinsko, istinsko, međusobno poverenje između partnera. Poverenje da nećeš biti povređen, poverenje da nećeš biti ismejan, da tvoji snovi neće biti pregaženi, iskritikovani, poverenje da ćeš dobiti povratnu informaciju kada radiš nešto što ne valja za tebe, poverenje da će se partner založiti za tebe više nego što se ti zalažeš za sebe, poverenje da partner vidi u tebi ono najbolje što ni sam ne vidiš, i da će to toliko isticati da ćeš i ti na kraju početi da vidiš sebe kao takvog. Poverenje. Poverenje!
Partner je tvoja polovina, deo tvog tela, tvoje duše. Partneru ćeš reći nešto što i tebi samom zvuči glupavo ali bi ipak voleo da ostvariš, nešto što želiš da imaš ali i sam misilš da ne zaslužuješ, u partneru ćeš tražiti podršku i to zahteva ogromno poverenje. Partner je neko s kim provodiš najveći deo života i deliš najintimnije trenutke i najranjivije momente, zato mora postojati bezgranično poverenje.
poverenje
Da bi napredovao moraš se menjati, to je osnova života. Kada se menjaš praviš greške. Da bi pravio greške moraš biti spreman da naneseš povredu svom egu i svojoj slici sebe. Da bi bio konstantno na bolnom putu promene moraš imati partnera koji će ti izvidati rane, podići te na noge i reći “možeš ti to” jednom više nego što je dovoljno :)
Partner je jako dobra reč, jer tvoj životni pratilac jeste tvoj partner i u njega moraš imati poverenja da mu kažeš najluđe stvari koje ti padnu na pamet, stvari za koje niko drugi osim tebe ne zna da ih želiš, stvari za koje misliš da bi te drugi ismejali. To je to fundamentalno poverenje koje mora postajati između tebe i tvog partnera.

Partner mora biti prva osoba s kojom ćeš razgovarati kad nešto zaškripi u vašoj vezi.
Poverenje je kad znaš sa apsolutnom uverenošću da je partnerovo izvinjenje iskreno, da je partnerovo “volim te” iskreno, da je partner iskren u svojim greškama i u svojim vrlinama.
Poverenje se gradi. Na poverenju se radi svakodnevno – svojim delima, svojim rečima, svojim pažljivim negovanjem partnera, spremnošću da saslušaš. Partner je tvoj prvi izbor za kaficu, tvoj najbolji drug, tvoj saputnik s kojim koračaš putevima života. S partnerom pričaš o tvojim snovima, i partner čini da nemoguće počne da izgleda kao moguće i ostvarivo. S partnerom deliš momente, s partnerom deliš interesovanja. Partner ti daje podršku da budeš jedinstven i gradi tvoje vrline, partner veruje u tebe i ti veruješ u svog partnera. Vi ste jedno!
Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan :)

http://ratnicisvetlosti.com/clanak/sta-je-ljubav-poverenje/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.