Potrebno:
- 500 gr kora
- 300 gr suvih šljiva
- 4 pune kašike seckanih oraha
- 8 punih kašika mlevenih oraha
- cimet
- ulje
Preliv:
- 350-500 gr šećera
- 1/2 l vode
Za preliv, pomešajte vodu i šećer, zatim kuvajte 15 minuta. Skloniti sa ringle i ohladiti. Količinu šećera odredite zavisno koliko volite slatko. Ja sam stavila 500 gr i bilo mi je slađe, dok je mom dragom uvek slatko koliko treba
Kore iseći na veličinu pleha. U mom slučaju je to bilo 25 x 35 cm. Složiti tri kore, zatim staviti seckane šljive, kašiku seckanih oraha, dve kašike mlevenih oraha, dve kašike ulja i malo cimeta. Složiti opet tri kore i ponoviti postupak filovanja. Ukupno filovati 4 puta i završiti korama. Pitu iseći, zatim premazati sa 3-4 kašike ulja i peći na 180 °C oko 40 minuta. Pečenu pitu preliti sa ohlađenim prelivom.
http://www.minjina-kuhinjica.com/
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.