среда, 16. јануар 2013.

Ljekovita moć kristala

Kristali imaju savršenu atomsku strukturu koja im omogućuje primanje,
pohranjivanje i odašiljanje velike količine energije. Njihovi su titraji vrlo harmonični i odašilju energetsku toplinu koja djeluje iscjeljujuće na pojedine ljudske organe i oslobađa od stresa te psihičke i tjelesne napetosti.


                           















Kristale možete pronaći u raznim trgovinama nakita, feng shui dućanima i dućanima specijaliziranim upravo za prodaju kristala. Kristali ne izazivaju loše nuspojave, pristupačnih su cijena, a jednostavni su i za održavanje (dovoljno ih je s vremena na vrijeme oprati pod tekućom vodom). Možete ih nositi kao nakit u obliku narukvica, privjesaka, prstenja ili ih možete objesiti u strateškim kutovima prostorija u kojima najčešće boravite (kod kuće i na poslu).

Kristale je osobito važno pravilno održavati i redovno čistiti. Kako biste očistili kristal, dovoljno je oprati ga pod mlazom tekuće vode i na 48 sati uroniti u slanu/morsku vodu. Kristal je potom potrebno isprati, osušiti i izložiti sunčevoj svjetlosti na najmanje 3 do 4 sata.



Energetski ritam kristala

Svaki kristal posjeduje vlastiti energetski ritam, baš kao i svatko od nas. Postoji mnogo vrsta kristala i svaki po svojoj strukturi i porijeklu ima drukčiju svrhu. Tako se primjerice rozenkvarc preporučuje za pročišćavanje prostora od negativne energije, a ametist ili obli gorski kristal idealan je za apsorbiranje elektomagnetskog zračenja.

                                    


Za opuštanje ili miran san preporučuje se pored kreveta ili ispod jastuka postaviti ametist, rozenkvarc ili gorski kristal. Tirkiz, koji je u drevnim kulturama bio jedan od najčešće korištenih i cijenjenih kristala, harmonično djeluje na jetru i sve probavne organe te jača cjelokupni organizam. Mjesečev kamen, s druge strane, umiruje emocije i pogodno djeluje na ženske organe.


Čisti kvarc

Dostupan je u grubom i ispoliranom obliku. Često ga nazivaju baterijom duše. Pomaže u izbacivanju toksina iz tijela, vraća energiju tijela u ravnotežu. Dobar je za um, tijelo i duh. Djeluje na svim razinama i stvara osjećaj smirenosti, jasnoće i harmonije.

                         













 

Zeleni turmalin

Predivne je pune zelene boje. ovaj poludragi kamen česta je stvar u ponudi brojnih dućana nakita. Najbolje ga je nositi u obliku privjeska ili na srebrnoj narukvici. Općenito ima iscjeliteljsku moć, vraća ravnotežu i pozitivnu energiju. Pomaže kod nesanice, osigurava spokojan san, pomaže u izbacivanju toksina i podiže energetsku razinu na viši stupanj. poboljšava pamćenje, dobar je za pluća, jača koncentriranost.

Ametrin

Snažna kombinacija ametista i citrina. Ljubičaste i žute kombinacije boja, ovaj je kristal kristal za postizanje jasnoće - poboljšava koncentraciju, uspostavlja harmoniju, čini nas optimističnima. Navodno je dobar za pronalazak rješenja svakog problema.

                               


















Citrin

Boja mu može biti žuta ili smeđa. Naziva se nosiocem sunčevih zraka. Vrlo je moćan pročistač organizma: Regenerira stanice tijela. Djeluje kao aktivator energije. Podiže raspoloženje, pojačava psihičku snagu ali i tjelesnu. Snižava temperaturu, poboljšava probavu, a može ublažiti i ljubomoru.

Ovdje smo spomenuli samo neke od popularnih kristala. Oni će vam vratiti energiju i pomoći vam da svoj život dovedete u red - polako, ali sigurno. U to uvjeravaju milijuni ljudi diljem svijeta koji ih koriste. Ako želite pobijediti umor, stres i tjeskobu, a to vam nikako ne polazi od ruke, zaista vam se isplati probati kristale.

Sheportal.net

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.