уторак, 8. јануар 2013.

Skinite godine




Piling je neobično važan korak do savršeno blistavog lica, ali i baršunasto glatke kože tijela.

Lice je izlog ženske ljepote, zbog čega zahtjeva svakodnevnu njegu, dok koža, kao odraz našeg zdravlja, vitalnosti i stvarnih godina, povremeno zahtjeva i intenzivan tretman.

Za kožu lica najvažnije je da dobro diše, što smog, prašina, duhanski dim ili svakodnevno nanošenje šminke mogu lako narušiti. Zato, s vremena na vrijeme treba napraviti piling lica i skinuti sve mrtve stanice. Tako ćete otvoriti pore i osloboditi novu, mladu kožu koju morate posebno njegovati. Skidanje gornjeg sloja kože pruža temeljito čišćenje, a uz pomoć piling tretmana uklanjaju se i mali ožiljci, bore, mrlje i prvi znaci starenja. Ujedno, tako će i koži biti lakše upiti hranjive i hidratantne sastojke iz krema i maski za njegu, biti će potaknuta jača cirkulacija, eliminirane sve nečistoće i stimulirana stanična aktivnost novog sloja kože, koja će poslije piling tretmana zaista zablistati! Isto vrijedi i za kožu tijela.

Ovisno o tipa i kvaliteta vaše kože, kozmetičari će vam preporučiti da piling radite povremeno, jednom ili dva puta tjedno. Ukoliko piling koristite više, odnosno tri puta tjedno, rezultat će biti značajno poboljšanje teksture kože, boja tena će vam će vam biti ujednačena, a koži će biti vraćen mladalački izgled. Čuveni kozmetičari tvrde da je za dobar piling važno primjenjivati četiri ''tajne'' piling tretmana.

1. Nabavite kremasti ili piling na bazi ulja koji bi od sastojaka trebalo sadržavati marelicu, bademovo ulje, mlijeko ili med. Oni ne zahtijevaju masažu lica i idealni su za osjetljivu kožu. Kada pilingom uklonite mrtvi sloj kože, svaka krema koju koristite za svoj tip kože biti će puno djelotvornija.

2. Omekšavanje pilinga
Bez obzira na vrstu pakovanja pilinga, staklenu teglicu ili plastičnu tubu, piling u pakovanju obavezno prije upotrebe stavite pod vruću vodu jer će toplina rastopiti masne tvari. Na taj način će te tvari bolje prodrijeti u koži.

3. Masaža lica
Ako ste od onih koji misle da je piling bolji, efektniji, ako žustro trljate kožu lica, znajte da niste u pravu. Grubom masažom samo možete oštetiti ili iziritirati kožu. Ako koristite zrnasti, odnosno piling sa krupnijim granulama, nježno ga jagodicama prstiju masirajte u kožu praveći male kružne pokrete po cijelom licu. Nemojte pretjerivati sa masažom lica i vodite računa da taj proces traje do dvije minute. Pilingom možete prijeći i preko usana sa kojih ćete također skinuti odumrli površinski sloj, nježne kože, ali ne zaboravite da ga ne smijete stavljati na dio kože oko očiju koja zbog svog sastava i finoće ne trpi tako grube tretmane.

4. Kemijski piling
Kemijski pilinzi na bazi glikolne ili voćne kiseline ne zahtijevaju masiranje i dugo utrljavanje u kožu. Dovoljno je da takav piling, nanesete na lice, i ostavite ga da djeluje onoliko dugo koliko je preporučeno, što je obično naglašeno na pakiranju proizvoda.

Poštovali ove ''male tajne velikih majstora'' ili ne, novi, moderni pilinzi, upakirani u elegantne bočice, osim lijepe kože, sigurno će vam kupiti i malo vremena, koje biste inače utrošili režući bilje i začine za izradu svog osobnog domaćeg preparata.


 http://www.jednostavnolijepa.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.