недеља, 6. јануар 2013.

Bakalar na mornarski


Bakalar srednje veličine potopite u hladnoj vodi dva dana prije spremanja. Prekrižite ga na tri, četiri komada, oko glave gdje je najtvrđe možete ga malo istući batom i ostavite da se natapa u vodi. Vodu nakon prvog dana bacite, ulijte drugu (nju sačuvajte, trebat će vam) i potapajte još jedan dan. Kad se bakalar dobro razmekšao, izvadite ga iz vode, dobro očistite, posebno obratite pažnju oko glave, skinite peraje i izvadite kost.
Sastojci:
• 1 manji bakalar
• 1 do 2 kg krumpira
• dosta bijelog luka i peršina
• koncentrat rajčice
• maslinova ulja


Priprema:
Kad ste očistili bakalar od kosti, peraja i kože spreman je za kuhanje. Krumpir očistite i izrežite na malo deblje ploškice (oko centimetar), cijeli češanj bijelog luka i puno peršina sitno izrežite. U posudu za kuhanje najprije stavite krumpir da prekrije dno, zatim dio bakalara, pospite bijelim lukom i peršinom, zatim opet krumpir, bakalar, bijeli luk i peršin, te za kraj ostatak krumpira. Stavite veliku žlicu koncentrata rajčice, ostatak bijelog luka i peršina, papar, sol (sol stavite pri kraju da ne bi bakalar otvrdnio), ulijte 1 dcl maslinova ulja i vodu što vam je ostala od natapanja bakalara radi mirisa (obavezno zadnju vodu od namakanja).
Neka vam količina tekućine bude do vrha krumpira, i neka se sve skupa kuha na laganoj vatri oko sat i pol. Nikako ne miješati nego samo lagano protresite cijelu posudu za kuhanje.
Bakalar na mornarski     

http://www.recepti-svijeta.com/bakalar-na-mornarski/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.