Bakalar na mornarski
Bakalar srednje veličine potopite u hladnoj vodi dva dana prije
spremanja. Prekrižite ga na tri, četiri komada, oko glave gdje je
najtvrđe možete ga malo istući batom i ostavite da se natapa u vodi.
Vodu nakon prvog dana bacite, ulijte drugu (nju sačuvajte, trebat će
vam) i potapajte još jedan dan. Kad se bakalar dobro razmekšao, izvadite
ga iz vode, dobro očistite, posebno obratite pažnju oko glave, skinite
peraje i izvadite kost.
Sastojci:
• 1 manji bakalar
• 1 do 2 kg krumpira
• dosta bijelog luka i peršina
• koncentrat rajčice
• maslinova ulja
Priprema:
Kad ste očistili bakalar od kosti, peraja i kože spreman je za
kuhanje. Krumpir očistite i izrežite na malo deblje ploškice (oko
centimetar), cijeli češanj bijelog luka i puno peršina sitno izrežite. U
posudu za kuhanje najprije stavite krumpir da prekrije dno, zatim dio
bakalara, pospite bijelim lukom i peršinom, zatim opet krumpir, bakalar,
bijeli luk i peršin, te za kraj ostatak krumpira. Stavite veliku žlicu
koncentrata rajčice, ostatak bijelog luka i peršina, papar, sol (sol
stavite pri kraju da ne bi bakalar otvrdnio), ulijte 1 dcl maslinova
ulja i vodu što vam je ostala od natapanja bakalara radi mirisa
(obavezno zadnju vodu od namakanja).
Neka vam količina tekućine bude do vrha krumpira, i neka se sve skupa
kuha na laganoj vatri oko sat i pol. Nikako ne miješati nego samo
lagano protresite cijelu posudu za kuhanje.
Bakalar na mornarski
http://www.recepti-svijeta.com/bakalar-na-mornarski/
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.