петак, 4. јануар 2013.

Jedite sve što poželite i smršavite 9kg!


Alo - 04.01.2013 14:26
Želite da izgubite četiri i po kilograma za samo sedam dana? Držite se tada osmosatnog dijetnog plana i jedite šta god želite, ali samo od 9 do 17 sati!
Možete jesti šta god da želite, ali tokom osam sati!
U knjizi ''Osmosatna dijeta: Nek se kilogrami tope dok vi jedete sve!'' autori David Zinčenko i Peter Mure tvrde da je neprestano grickanje tokom cijelog dana, a posebno u večernjim satima, glavni krivac postojanja gojaznosti.
- Naše telo ne može preraditi hranu koju jedemo nakon određenog sata, pa te kalorije završe tamo gde ne bi trebalo, na stomaku ili pozadini - napisali su.

No, u knjizi tvrde i da možemo izgubiti četiri i po kilograma za sedam dana te i do devet kilograma za šest nedelja ako izaberemo bilo kojih osam sati u danu tokom kojih ćemo jesti, bilo to od 9 do 17 ili od 11 do 19 sati!
- Pojava veštačke svetlosti dovela je i do veštačkog produženja vremena za jelo. Naše telo ima prirodnu kočnicu koju svakodnevno ignorišemo. Produženo vreme hranjenja stvara haos što se probave tiče, kao i u izlučivanju hormona i enzima - pojašnjava se u knjizi.
Dr. Sačidananda Panda iz Kalifornije kaže: ''Moja je pretpostavka da su kasni odlazak u krevet i unošenje hrane kasno uveče mogući uzroci dijabetesa. U poslednjih 50-ak godina sve kasnije odlazimo u krevet. U tom je razdoblju i došlo do povećanja telesne mase u populaciji''.
Nakon 100 dana pokazalo se da jednostavno ograničavanje unosa hrane na razdoblje od samo osam sati, bez promene količine unešene hrane, deluje na smanjenje telesne težine. Na ovaj način telu se daje šansa da sagori uskladištene masnoće, što ono i čini.
   

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.