четвртак, 5. јануар 2017.

Ideje za Badnji dan - Proja sa semenkama

Proja sa semenkama

Sastojci



  • 2 čaše projinog brašna
  • 1 čaša integralnog brašna
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica morske soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 30 gr semenki lana
  • 30 gr susama
  • 30 gr suncokreta
  • 30 gr golice (bundeve)
  • 1 kašičica kima
  • ćurekot 
  • Priprema

  • 1.
    Pomeštajte projino i integralno brašno,prašak za pecivo, posoliti, razrediti sa 2,5 čaše mlake vode i ostaviti da odstoji najmanje 20 minuta da nabubri brašno (proja je tada sipkavija). 
    Mereno je čašom od jogurta.
  • 2.
    Semenke (osim lanenog semena) staviti na suv  tiganj,  i propeći na umerenoj vatri da se dopeku i da susam ispusti svoje ulje. 
  • 3.
    Zagrejati rernu na 200 stepeni C i staviti  pleh dobro pouljan da se zagreje. Upotrebiti veći pleh da bi proja bila tanja. 
    Testo u kom je brašno nabubrilo ponovo razrediti još sa malo vode (četvrtina čaše), svesti na prvobitnu gustinu i dodati ispečene semenke, kim i laneno seme. Sve lepo izmešajte i u zagrejan pleh na vruće ulje, izlijte testo ili samo u podmazan i brašnom posut. Odozgo pospite ćurekotom ili drugim semenjem, golicom, susamom ...
    Stavite u vruću rernu i pecite je  45 minuta.

    Tekst u celosti preuyet sa http://www.coolinarika.com/

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.