Proja sa semenkama
Sastojci
- 2 čaše projinog brašna
- 1 čaša integralnog brašna
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica morske soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 30 gr semenki lana
- 30 gr susama
- 30 gr suncokreta
- 30 gr golice (bundeve)
- 1 kašičica kima
- ćurekot
Priprema
-
1.
Pomeštajte projino i integralno brašno,prašak za pecivo, posoliti, razrediti sa 2,5 čaše mlake vode i ostaviti da odstoji najmanje 20 minuta da nabubri brašno (proja je tada sipkavija).
Mereno je čašom od jogurta. -
2.
Semenke (osim lanenog semena) staviti na suv tiganj, i propeći na umerenoj vatri da se dopeku i da susam ispusti svoje ulje.
-
3.
Zagrejati rernu na 200 stepeni C i staviti pleh dobro pouljan da se zagreje. Upotrebiti veći pleh da bi proja bila tanja.
Testo u kom je brašno nabubrilo ponovo razrediti još sa malo vode (četvrtina čaše), svesti na prvobitnu gustinu i dodati ispečene semenke, kim i laneno seme. Sve lepo izmešajte i u zagrejan pleh na vruće ulje, izlijte testo ili samo u podmazan i brašnom posut. Odozgo pospite ćurekotom ili drugim semenjem, golicom, susamom ...
Stavite u vruću rernu i pecite je 45 minuta.
Tekst u celosti preuyet sa http://www.coolinarika.com/
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.