понедељак, 23. јануар 2017.

****Nedeljna desavanja od 23.01- 30.01.2017****

Nakon teškog sudbinskog aspekta (Saturn kvadrat Mars), neka su se dešavanja konačno pokrenula. Bili su to sudbinski dani, odlučujući i prelomni. Neki nisu bili posebno prozvani, jer natalno nemaju te dve planete u kontaktu, ali su sigurno osetili energiju na nebu ili bili svedoci događaja svojih bližnjih. Saturn sa Marsom deluje poput starog i teškog vodeničnog točka, kojem treba puno snage i energije da se pokrene, ali jednom kad se pokrene ta sila, ne zaustavlja se. Možda je sila jaka, možda je točak težak, ali ako ste znali da upravljete sa njim, sada možete da uživate u onome što vam je doneo.

Da je ovo sedmica u kojoj vas očekuje puno novina, svedok je Mars koji će krajem nedelje konačno ući u znak svog sedišta (Ovan) i započeti novi dvogodišnji ciklus. Ali do novog ciklusa očekuju vas još neki izazovi, posebno u ljubavi i finansijama (Venera kvadrat Saturn).

Prvog dana Mesec tranzitira znakom Strelca i na izvestan način nosi vrlo pozitivnu i dobru atmosferu, ali s druge strane, praveći kvadrate iz znaka Riba, utiče na emotivnu rastrzanost i nestabilnost. Možete imati problema sa nesanicom ili vam teški snovi mogu poremetiti san. Opterećenost bez posebnog razloga i preosetljivost. S druge strane Merkur je u lepom aspektu sa Neptunom, pa vam pruža mogućnost dobre komunikacije. Oslanjajte se na intuiciju i na sve informacije i poruke koje budete dobijali na neobične načine. To mogu biti slučajni susreti, neobični mail-ovi poslati greškom na vašu adresu, ali kao da su upućeni vama… i naravno priče drugih koje budete slučajno čuli, a koje će vam biti poput odgovora na određena pitanja ili nedoumice.

Kreativnost je izuzetno naglašena, pa je ovo dobar dan za sve koji se bave diplomatijom, pisanjem, umetnošću i sličnim zanimanjima koja zahtevaju spretne ruke i one koje stvaraju.

Ideja vam neće nedostajati, posebno u utorak kada Mesec bude imao protočne aspekte i doneo još bolju i veseliju atmosferu. Vrlo ćete biti otvoreni ka svetu, ka budućnosti i novim saznanjima. Puno kontakata neretko sa nekim iz inostranstva i sa nekim ko vam je posebno drag i čiji vas glas uvek oraspoloži. Krajem dana Mesec polako ulazi u znak Jarca pa će se i atmosfera na nebu narednih dana malo promeniti. Sve kao da će utihnuti na kratko. Neki će se osetiti usamljeno, neki tužno, a neki će se samo uozbiljiti. Mesec u Jarcu uvek sa sobom nosi neke strahove, strepnju da nečega neće biti, da ćete izgubiti ili da nema dovoljno. A kako je znak Jarca materijalni znak, on često strahuje od siromaštva, hladnoće ili jake zime i od napuštanja partnera ili samoće. Možete sebe uhvatiti kako preterujete u kupovini potpuno nepotrebnih stvari, uprkos tome što je ovaj znak simbol štednje, jer jedino što on kupuje više nego što mu je potrebno jeste hrana. Zato ne dozvolite da vas ponese ta energija.

Ovaj je Mesec kao priprema za petak i tužni aspekt Venere i Saturna (Venera kvadrat Saturn) kada se možete osećati posebno napušteno, samo i tužno. Izbegavajte bilo kakvu vrstu razgovora o novcu i računima, iako će možda biti teško izbeći određene teme. Sa partnerom ćete biti u najvećem izazovu, zato ne raspravljajte ni o čemu, jer je bolje ponekad žrtvovati ego i suzdržati se suvišnih komentara zbog kojih se kasnije možete kajati.

Venera je simbol ljubavi i hrane, dok Saturn samoće, hladnoće i nemanja, pa zato kod ovog aspekta nekog odricanja mora biti. Ako i sami u natalnom horoskopu imate izazovan aspekt između ove dve planete, najbolje bi bilo da se sami svesno odreknete nečega, a od ljubavi, finansija i slatkiša, najbezbolnije i bez posledica jedino možete proći sa hranom ili postom. Neka vam planeta odricanja, boli i nemanja donese jedino bol praznog stomaka. Ispravljajući aspekt na jednom nivou, u punom smislu možete izbeći drugu vrstu simolike.

Petak je za odricanje, a subota za potpuno suprotne stvari. Konačno ćete malo predahnuti i svoju energiju sada usmeriti na prave stvari i u smeru svega što je novo i što se gradi. Mars ulazi u znak Ovna istog dana kada i Mesec pravi novi ciklus (Mesec konjunkcija Sunce), pa iz dva ugla vidimo da je pred vama vikend promena na bolje, ponude ili šanse koje svakako možete iskoristiti. Period koji je pred vama sada vam donosi jednu vrlo jaku snagu, energiju, sportski i takmičarski duh. Iako nije vikend za započinjanje nekih novih poslova, iskoristite ga za planiranje i organizaciju svojih obaveza kako poslovnih tako i ličnih.
Vreme je da zakoračite, istupite u smeru onoga što vam je u srcu i ka čemu težite sa ili bez ponekih pogrešnih koraka. Vreme je da započnete sa nekim sportom, rekreacijom i nekim novim, ali dobrim navikama. Potrudite se da svake druge godine, sa svakim novim ciklusa Marsa, usvojite neku lepu naviku, započnete neki novi posao, hobi ili veštinu i razvijajte je. Onoliko koliko vi budete razvijali navike i veštine, toliko će one nagrađivati vas.

Autor;Paula Kljucevic

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.