субота, 14. јануар 2017.

O duhovnim i materijalnim dugovima

Picture  
Od detinjstva sam osjećala suptilnu energiju duga, zato uvijek nešto dajem zauzvrat dobijenom i trudim se da ne miješam duhovni i materijalni plan. Mnogi mi govore, zašto se prema tome tako ozbiljno odnosiš, dali su, uzmi i ne brini.  

A unutar mene vibrira, pravo svrbi, ne da mi mira misao: "Moram da uzvratim dobrom.". Ako me neko podržava, umiruje, daje toplinu, trudim da vratim istom mjerom.
Ako mi neko daje nešto materijalno na dar, trudim se takođe da tako uzvratim.

​Kada mi govore, nema potrebe da se zahvaljuješ, jer je od srca, primi to

od srca je; shvatam tu poruku, ali ne mogu sebe da prisiljavam, zato se trudim da vratim energiju dara obratno, da se zahvalim, ako ne odmah, onda vremenom.

Ranije, sam mislila da ja ne znam da primam, da vrijeđam ljude i da treba da se mijenjam. Ali, kada sam počela da živim svjesno, da budem iskrena sa samom sobom, bez obzira na stavove i riječi drugih, shvatila sam da sam bila u pravu. Energija duga, nebitno da li se očekuje od tebe nešto zauzvrat ili ne, jedna je od najmoćnijih i ako se ne poštuje balans, može postati rušilačka.


Kako to funkcioniše?


Sve što radimo za druge, prvenstveno radimo za SEBE (kako bi održali odnos sa osobom koja je važna za NAS, kako bi uspostavili za NAS korisnu vezu, kako bi djeca odrasla dostojna NAŠEG ponosa, takvih "kako bi" ima mnogo). Kada osvijestite ovu misao u početku ćete biti razočarani, kao u djetinjstvu kad su nam stalno ponavljali, da se treba živijeti za druge, posle za sebe. U stvari, ispostavilo se da su nas " prosto tako naučili da mislimo" i da te riječi samo zvuče lijepo, a u stvari to je trik da se profitira na ljudskoj naivnosti.
 

Svako živi prije svega za sebe, tako je uvijek bilo i biće. Kada osvijestiš tu misao do kraja, dolazi razočarenje a posle ga zamjenjuje uvid. Počinješ da spoznaješ sebe potpuno, da jasno razumiješ svoje potrebe, umiješ da odvojiš suvišno od potrebnog, počinješ da poštuješ sebe, svoj rad i svoje vrijeme, a kao bonus dolazi spoznaja da i drugi, kao i ti, zaslužuju da se cijeni njihov rad i vrijeme.
 

Kada se ne odnosimo osviješćeno prema energiji duga, naš život počinju da prate neuspjesi, bolesti, stresovi i druge negativne posledice. Nama je neko uradio dobro, bez obzira na kom planu, duhovnom ili materijalnom, mi smo uzeli to, nijesmo vrednovali, zaboravili, ne uzvratili, i koliko god se čovjek koji je učinio dobro trudio da ništa ne očekuje u zamjenu, u svakom slučaju, prije ili kasnije počeće da se osjeća uvrijeđeno, jer osjeća besmislenost svog postupka, dao je a ništa nije dobio zauzvrat.
 

Takva je naša priroda - želi reciprocitet i besmisleno je da se borimo sa njom. I taj uvrijeđeni čovjek, svjesno ili nesvjesno, počinje da negativno misli u vezi na nas, a to se pretvara u određenu energiju, koja nosi rušilački karakter. 
 
 Ako vam je čovjek malo poznat, to neće trajati dugo i neće mnogo naškoditi. Ali ako je to bliska osoba ili rođak, rušilačka energija će djelovati sve dok ta osoba ne dobije od vas nešto zauzvrat ili dok ne ode iz vašeg života.
 

Možda ćete reći, pa, onda mi ni od koga ništa ne treba, ali odmah se nameće odgovor - tada ni sa kim nećete komunicirati i nećete započinjati odnose, pošto ne možete da kontrolišete tuđe postupke!
 

Ako ne želite da primimite poklon, jer nemate želju da date nešto zauzvrat, odmah odbijte, nikada ne koristite ljude i njihove poklone, ako ne možete da uzvratite. Čak i ako vas mole da uzmete, odbijte, objašnjavajući jasno svoj stav. Ako namjeravate da date nešto zauzvrat, smjelo i radosno uzimajte sve darove.
 

Posebno zelim da kažem onima, koji vole besplatno.
 

Besplatno ne postoji!!!
 

To može biti samo u robno-novčanim odnosima i to, imaginarno, jer se sve radi sa jasnim ciljem u korist besplatnog izvora. Među ljudima u glavnom je prihvatljiv samo uzajamno koristan odnos u kom su sve strane zainteresovane za taj odnos i podržavaju energetski balans, što su dobili to su i dali, i obrnuto. Uvijek vraćajte dugove! Ako nijeste sigurni da ćete moći da date, ne uzimajte! Ako ste se dogovorili, ispunite! I zahtijevajte isti takav stav prema sebi. U suprotnom, odnos će se pretvoriti u pakao i nosiće rušilačku energiju za sve učesnike.
Picture  

I poslednji ne manje važnan momenat, ako ste sami tražili nešto od nekoga, uvijek poštujte uslove, pri kojim će dijalog biti obostrano koristan, nikada ne koristite tuđu dobrotu.
Ako ne cijenite i ne poštujete rad i vrijeme drugog, znači da se isto tako odnosite i prema samom sebi. Tada će u vaš život biti neprijatni momenti, i ne treba se čuditi zašto se dešavaju. Energija duga ne trpi nikakve izgovore, ona ima svoje zakone. 



Autor: Katja Kurkina 

 
Prevod teksta:  econet.ru 

Prevela: Beba Muratović - bebamur.com

Izvor http://www.bebamur.com/ 

 ​​​​​​​

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.