четвртак, 12. јануар 2017.

МОЛИТВА НА КРАЈУ СТАРЕ И НА ПОЧЕТКУ НОВЕ ГОДИНЕ



Господе и Спаситељу наш, захваљујемо Ти за сва добра која си богато излио на нас, децу Твоју. Славимо Те, Боже наш, и од срца Ти се молимо: избави нас од сваке опасности и изведи на добро жеље свих нас.
Добротом својом благослови годину која настаје. Учини да престану међу нама сви неспоразуми, немири и сукоби. Подари нам мир, јаку и нелицемерну љубав и хришћански живот.
Не сећај се, Боже, рђавих дела наших која у минулој години починисмо и не узврати нам по делима нашим, него нас се сети у милости и доброти Својој.
Подари нам благовремене кише, и ране и позне, плодоносну росу, тих и благ ветар и сунчану топлоту.
Ојачај Своју свету Цркву, утврди је, прошири и умири. Сачувај је занавек неповређену и непобеђену од врата паклених и од свих напада видљивих и невидљивих непријатеља.
У години која настаје, и у све дане живота нашег, избави нас од глади, помора, земљотреса, поплава, града, пожара, мача, најезде туђинаца и међусобног рата, и од сваке смртоносне болести, невоље и тескобе.
Сачувај родитеље наше и дај им крепости да се брину о својим породицама према угледу на Твоју Свету породицу.
Господе, Који си и Сам био дете и Који си волео и благосиљао децу, спаси и децу нашега времена, да се некрштена крсте, а крштена утврде вером у Тебе и љубављу према Теби.
Сачувај и ону децу која су пала, будући без родитеља, у руке старатеља и помози да сва порасту за синовство Божје.
Ти, Који си Пут, Истина и Живот, Који господариш земљом, водом и ваздушним пространствима, смилуј се и на путнике и чувај их од сваког искушења, од сваке замке и пакости злих духова и злих људи.
Огради нас светим Анђелима Твојим и даруј нам здравље души и телу.
Благослови нас, Боже, да путујући земаљским путевима не залутамо и не изгубимо се.
Услиши нас, Боже, Спаситељу наш, надо свих крајева земаљских, и оних најудаљенијих, и милостив буди, Господе, нама грешнима, и смилуј се на нас.
Јер си милостив и човекољубив Бог, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и кроз све векове. Амин!

Преузето са www.lickajesenica.com 


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.