уторак, 24. јануар 2017.

Godina Zlatnog Petla 2017.




Prema kineskom lunarnom kalendaru počinje 28.01.2017. i vezuje se za energiju Petla. 2017 je godina Zlatnog Petla. Osobine Petla vezuju se za akciju, dinamiku i sigurnost. Prilagodljivi su i hrabri. Putovanja su takođe usko vezana za energiju Petla. Ali u 2017 je preporučljivo putovati na Zapad posebno sredinom oktobra i novembra. Petao zna usmeriti pažnju na sebe, iako po prirodi teži spokoju oko njega lako nastane gužva.

Boje koje se preporučuju u godini Zlatnog Petla su crvena, smeđa i žuta odnosno zlatna.
Tokom godine trebalo bi nositi ukrase za kosu, šešire, pera.
Poklone davati u crvenoj koverti ili crvenom ili zlatnom pakovanju.

Dostojanstvo, hrabrost, ljubaznost i rad su kvaliteti na kojima treba raditi tokom 2017. Petao ima kontradiktornu prirodu i u dolazećoj godini treba biti oprezan u komunikaciji. Zbog naglašene energije Petla moguće je da će dolaziti do čestih konflikata. Iako teži skladu veoma često se dešava da Petao postane uvređen i ratoboran.

Godina Petla je blagotvorna za poboljšanje karijere, posla, finansija i investicija. Iako se ne treba upuštati u sumnjive poslove. U godini Petla može biti izraženija potreba za priznanjima i pohvalama. Strast za uspehom u godini Petla može prouzrokovati suprotne efekte.

Iako je godina Petla povoljna za biznis, s druge strane veoma lako se ulazi u konflikte i sukobe.
Simbolika Zlatnog Petla je iskonska kreativna moć. Veruje se da je Petao ptica Sunca
Sa zdravstvenog aspekta obratiti pažnju na krvotok, disajne organe. Bolesti imaju težnju da se zakomplikuju.

U ishrani Petlovo meso jača slezinu i želudac, Petlova supa je izuzetno lekovita, ima Jin energiju i otklanja kašalj. Petlova kresta jača funkciju mozga i creva.
Za Petla je vezana vera i poverenje. Petao najavljuje dolazak jutra.
Petao iz roda ptica veoma je sličan Feniksu, imaju sličnu prirodu i donosi sreću kao i Feniks.
Godina Petla je u znaku Vatre kao jednom od Pet Elemenata.
Kinezi veruju da će krv petla oterati zle duhove iz kuće.

PETAO je 10. znak kineskog horoskopa (1921. 1933. 1945. 1957. 1969. 1981. 1993…..) Njegove karakteristike su da je introvertan,konzervativan, diskretan, seksepilian, usredsređen na detalje, ima dobra moć zapažanja. Uredan, lepo vaspitan, samokritičan, društven, konvencionalan, nezavisan, ne podnosi kritike, poslovan, dobar je u praktičnim delatnostima, u ljubavnim odnosima zahtevan, ima aristokratsko držanje i u stalnom je pokretu. Nije naročto omiljen jer deluje egocentrično i samouvereno. Petlovo doba dana je od 17-19h, pravac zapad

Najbolje se slaže sa: Bivolom – imaju uzajamno razumevanje i poštovanje. Zmajem –  ima idealnu kombinaciju, uzajmno razumevanje i poštovanje, Zmijom – zajedno znaju kako da steknu materijalne Veprom – ima razumevanje za Petlove hirove.

Treba da izbegava : Pacova – mogu biti privlačni jedno za drugo, ali veza nema šanse da opstane, Tigra – nerazumevanje, sukobi,  Zeca – previše je introvertan za Petla, Konja – u početku interesantan odnos, ali Konj je naporan za Petla, Ovcu – nekompatibilni, ne shvataju jedno drugo, Majmuna – komplikovan odnos, mada se dive jedno drugom, Petla – napetost, Psa – nemaju dodirnih tačaka.
Zabeleženo sa predavanja profesora Radosava Pušića, Konfučijev Institut u Beogradu 23.01.2017. Bibioteka grada Beograda.

Tekst: Valentina Šljivić

Iz\vor http://www.osam.rs/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.