среда, 13. јануар 2016.

Vojvođanske vasilice sa medom....

  


Sastojci

  • 3 dl mlake vode
  • 200 gr masti
  • 40 gr svežeg kvasca
  • oko 800 gr brašna
  • 1 puna kašikica soli
  • 1 kašika šećera
  • med  
  •   

Priprema

  1. U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati kašiku šećera i sačekati da se kvasac podigne.Brašno i mast “natreti”, dodavati u uskisao kvasac i lepo izmesiti.Kada je gotovo, iseći na komade, zaokružiti na manje loptice, od ove smese imate oko pet vasilica, ostaviti dvadeset minuta da blago uskisne.Svaku posebno razvaljkati na debljinu pola cm, staviti u pleh koji se samo malo pospe brašnom, testo “izbosti” i sačekati samo 10 minuta i možete peći na 220 C.Pečene vasilice mazati medom i jesti dok su tople.
  2. http://www.coolinarika.com/slika/138148

Posluživanje

Recept je vrlo jednostavan, brzo se priprema i sa medom tople su “prava stvar”...

 Izvorhttp://www.coolinarika.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.