петак, 29. јануар 2016.

ASISTENCIJA NA DELU

 O konjunkciji Jupitera i Sev. Mesecevog Cvora u Devici

Sanja Perić

O čvorovima ne pišem često. Neko se verovatno već pita, “kakvi sad čvorovi, tek sam se navikla na Merkure i kvadrate”. Pa pošto mi je važnije da vam napišem šta nam čvorovi – tačnije Severni Mesečev Čvor donosi, nekako biram da odmah predjem na stvar, a koga stvarno bude više zanimalo ima na mom sajtu gotove tekstove o tom fenomenu. 

Severni Mesečev čvor (na dalje SMČ) je trenutno u Devici, i generalno njegov uticaj u ovom znaku se pre svega odnosi na brigu o zdravlju. Kako fizičkom, tako i psihičkom, tako i mentalnom. O higijeni, o uslovima života, o promenama tih uslova na bolje ili preduzimanju odredjenih koraka kako bi sredina u kojoj živimo za nas bila zdravija. Pa koliko ko ume, može i hoće. Od te naše brige, a zahvaljujući SMČ dosta korisnog imaće upravo službe, profesije a mahom zanati koji su tu da nam u tim nastojanjima pomognu. Od alternativnih iscelitelja do sistematskih pregleda i lekarskih kontrola, od tepih servisa i buboubica do radiestezista i feng-shuista. Od majstora što će da okreče, osveže, zamene staro do novih stanova, bašti, placeva o kojima mnogi sada razmišljaju ili su ih već kupili. Da bi ih kupili neko je morao da ih prodaje – tako da sada i oni što za plac već dugo nemaju kupca mogu se nadati konačno uspešnoj prodaji. Nekako sada nećete moći više mirno da prolazite pored polomljenog čiviluka, biljke koja se suši ili isflekanog zida – kao da vas nešto vuče (jer upravo tako SMČ radi – usisava, vuče, mami, privlači, zove) da uzmete alat ili djubrivo u ruke i to sredite. Da sat koji ne radi odnesete časovničaru, da stavite nove djonove na čizme, da kupite nove pertle, psu novu posudu ili povodac jer se sve staro ofucalo. Da zalečite, obnovite, restaurirate, renovirate, oplemenite. To je i ljubav prema svim mogućim i nemogućim praktičnim pomagalima od kuhinjskih do majstorskih i garažnih. Sada se odlično prodaju sve te asistentkinje od aparata, a i sami smo intuitivni i inventivni da praktičnim izumom neki problem rešimo.
Važan nam je red, ali red kao funkcionalnost – da sve funkcioniše, da je sve olakšano za ubuduće. Pa sam baš danas u praznu kutiju AllMe sapuna upakovala dugmiće koji su razbacani bili zajedno sa koncima, trakama i svim ostalim “šnajderskim” momentima u jednoj povećoj kutiji. A sa interneta sam poskidala desetine trikova kako da se uredno i lako preselim. Kakos am samo zahvalna tim ljudima na fori za garderobu, a nemam pojma ni ko su ni gde su, ali ovog puta mama je zakazala – pobedio je internet. Pobedili su ljudi koji ostavljaju takozvane “tips & tricks” za sobom, poučeni iskustvom. Jer na kraju, u iskustvene savete nekako najlakše i verujemo.
Kako se Devica tiče i kućnih ljubimaca ovo je period kada mnogi udomljavaju pse, lako se rešavaju na taj korak da možda i po prvi put drće kućne ljubimce, a oni skloni biznisu sada razmišljaju o farmi pilića ili sadjenju voća. Medicina i biljke zajedno – mogu doneti ideje i o vrstama koje preventivno štite zdravlje ili su se pokazale kao dobre u lečenju odredjenih bolesti. Kako je Devica sve malo, sitno – u pitanju su pre sitniji plodovi i zrnevlja. 

Medjutim, ono što ovaj astrološki dogadjaj zaista čini posebnim je činjenica da se u februaru i kasnije u junu ove godine, baš tu u Devici gde je i SMČ nalazi i Jupiter. A šta to znači? To znači da ćete u tim mesecima nailaziti na zaista vrsne majstore, najbolje savetnike, produhovljene iscelitelje i vrlo savesne lekare, da su šanse za nezadovoljstvo ili reklamaciju svedene na minimum. I taj tranzit – konjunkcija Jupitera sa SMČ već je krenuo. Razmislite i sami i videćete da u proteklih nedelju dve, ili baš danas – dobiste rešenje u vidu odgovora, praktinog saveta, preporuke i to zaista lako. Možda skoro pa slučajno kao da vas je nešto vodilo ka toj osobi, tekstu, ali problem je rešen. Ili bar znate šta treba da preduzmete kako biste ga rešili. Zato je februar mesec izlaženja u susret, jedne sinteze lakoće, ljudskosti, stručnosti i savesti. A i prijatelji se nude, pomažu ili nude pomoć, znaju kako ili imaju nekog ko zna kako. Prosto se čudite šta im je, obično nisu tu kad treba  Šalim se malo jer svi mi prolazimo često potpuno sami teške periode ne zato što smo sami, nego što se i nismo obratili za pomoć a posle nam sve izgleda nekako nepravedno i sami smo sebi zapostavljeni od naravno – sebe. No ovog puta to nije slučaj. Meni se pre dva dana komšija kog prvi put vidim (tek se uselio) samo zato što sam otvorila vrata i krenula da bacim djubre ponudio da mi baci jer već ide napolje. Sitnica, ali koliko česta? No sada je sve to što zovemo ljudsko, normalno, često.
Zato vam savetujem da ne sabotirate sebe tako što ćete sve sami. Ne sumnjam u sposobnosti svakog od nas kao ni u iskustvo i predjene kilometraže. No – može i lakšim putem. Samo pitaj. Budi najbolji asistent sebi koji zna šta mu treba i zalaže se da dodje do pomoći. Padne ti recimo na pamet da možda taj neko zna, možda i neko baš sa fejsbuka, setiš se da je nešto o tome pisao na profilu – pošalji poruku. Pitaj. Tu je neko ko zna, ko ume, ko može.
I kao i u svemu – zakon recoprociteta i privlačnosti i ovde funkcioniše punom parom, tako očekujete i da ćete biti pitani. I to je uvek savet, pomoć, bilo šta što se zapravo može podvesti pod USLUGA. Nema novca u ovoj priči. Ne tiče se pozajmica i sličnih monetranih trange frange stvari. Već usluga.

A kada februar prodje, osetićemo i u martu sve to isto samo sve manje, jer se Jupiter i SMČ tada udaljavaju lagano, da bi u junu ponovo bili zajedno ponovo.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.