петак, 15. јануар 2016.

Велики Серафим - Свети Саров

 

Свети Серафим Саровски, Чудотворац, назван по обећава да ће Прохоров, рођен 19. јула 1759, у побожном породици трговаца из града Курска. Чак и као дете, његов живот је обележен знацима Божје милости. Још као дете, он је случајно пао са звоника цркве, али је неповређен. Затим, као адолесцент, постао је озбиљно болестан, али је Мајка Божија у виђењу обећао мајци да ће бити излечена, а када се монтира на Курск иконе Богородице знака, он се брзо опоравио.
Са седамнаест година, младић је коначно одлучио да напусти свет, а његова мајка му је благословио једноставан бакар крст, који није оставио до краја живота. За две године је радио у Саров Претпоставка пустињском познат строгости извршења монашког владавине, а затим, 18. августа, 1786 је монашким завете са именом Серафим, што значи "ватрени". Готово одмах, он је рукоположен за ђакона и свештеника затим-монаха.
Након тога, свештеник узео тапију пустиннозхителства, пријавите се на Саровке ћелије реке. Осећај искушења од ђавола, Свети Серафим интензивира своју феат и хиљаду дана и ноћи моли са подигнутим рукама на камену: ". Боже, милостив буди мени грешник" Тада ђаво, немоћна да збаце духовности, навела је лоповима да га нападне и ставио га на смрт секиром ране. Али после тога је оздравио Богородица, и добро натуредли опростио пљачкаше ухваћен.
На опоравак монах узео на себе екплоит ћутања за три године. За његовим подвизима Рев воуцхсафед поклоне видовитости и чуда, а после дугог затварач почели да прихватају сви који дођу до њега за савет и удобности. Његова упутства су у пратњи свештеника исцељења, пророчанствима и чудима. Али главна поклон који је добио за своју безграничну љубав према Богу - то је свеобухватна љубав суседа. "Христос Васкрсе, моју радост!" - Овим речима је старац срео божански инспирисана свима који су дошли до њега.
Његове једноставне речи уздизања Серафима су засноване на Светом Писму и делима Светих Отаца. Посебно част Свети Серафим Саровски светих шампиона и присталица православља, и позвао све да задржи долази непоколебљиву веру у Бога. Многи противници Рев љубављу убедили да напусте своје илузије. У 1833., Свети Серафим Саровски са светом отишао у Господу и нађена беживотна већ клечећи у молитви пред иконом Богородице "нежност", пре него што се молио целог живота. Али након његове смрти на гробу монаха извео многа чуда која су пажљиво прикупљене своје сведоке, а 1903. године је канонизовала монах.
Знајући да било суђења дође до нас од Бога, немилосрдним и необјашњиви феат, обухватајући љубав за сваког човека јесте велики љубитељ Монка, чије име је сијало широм земље. Данас се мошти светитеља су још увек бескрајна река верног стада људима који примају молитве велечасног помоћ од Бога.
1. август у новом стилу Православна Црква обележава проналажење Империсхабле мошти Светог Серафима Саровског, који се догодио 1903. године, 70 година након његове смрти. 15. јануар славимо смрти Светог Серафима Саровског. Истог дана, 1991. године - после распада Совјетског Савеза - чудесно опет је мошти Светог Серафима Саровског. Ових дана у храмовима и манастирима широм Русије починио свечаном услугу, а мушкарци, имајући име велечасни славе имендан.


 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.