четвртак, 21. јануар 2016.

Otvorite čakre uz pomoć mirisa

Sedam različitih mirisa za sedam energetskih centara pomažu da se čakra otvori i uravnoteži njen rad. Dovedite čakre u ravnotežu uz pomoć ovih mirisa

Prva čakra

Pokazatelji disbalansa u Muladhari: crijevna oboljenja, opstipacija, hemoroidi, išijas, bol u leđima, slabokrvnost, oscilacije krvnog tlaka, egoizam, nagonsko djelovanje, tromost, egzistencijalni strah, slabost, depresija, nedostatak samopouzdanja, usmjerenost ka ljudima koji ulijevaju sigurnost.
Mirisima za prvi energetski centar stimuliramo normalan energetski protok koji pojačava vezu s elementom zemlje, učvršćuje naš osjećaj fizičke vitalnosti, materijalne sigurnosti, doma i životnog prostora.
Miris cimeta i njegova boja (crvena) pomoći će energetsko napajanje na:
TJELESNOJ RAZINI: koštanog sustava, nogu, debelog crijeva, rektuma, nadbubrežne žlijezde;
NA EMOCIONALNOJ I MENTALNOJ RAZINI: razvijanje vitalne energije, volje, snage, samoočuvanja, izdržljivosti, ritma, povezanosti sa zemljom i prirodom, iskonskog povjerenja, ustrajnosti, probojnosti.

Druga čakra

Pokazatelji disbalansa u Svadhisthani: menstrualni poremećaji, bolesti prostate, agresivnost, djelovanje pod pritiskom, destruktivnost, osjećaj krivice, ljubomora...
Mirisima za drugu čakru uspostavljamo harmoniju u borbi polariteta, stimulirajući normalan vitalni energetski protok koji pojačava našu vezu s elementom vode.
Miris sandalovine i nerolija i narančasta boja pojačat će osjećaj uživanja i životne radosti, olakšat će izražavanje muške/ženske energije, napajajući energijom na:
TJELESNOJ RAZINI: urogenitalni trakt, spolne organe, spolne žlijezde, maternicu, bubrege, sve tekućine u organizmu;
NA EMOCIONALNOJ I MENTALNOJ RAZINI: svijest o vlastitom tijelu, vitalnost, kreativnost, iscjeljujuću energiju, strast, životnu radost, kreativnost, samopouzdanje.

Treća čakra

Pokazatelji disbalansa u Manipuri: želučani problemi, bolesti jetre, slezene i žuči, dijabetes, problemi s probavom, bol u lumbalnom dijelu kralježnice, bezosjećajnost, samosažaljenje, opsjednutost moći, bezobzirnost...
Mirisima za treću čakru stimuliramo raspodjelu životne energije u tijelu i njenu transformaciju zahvaljujući vezi s elementom vatre. Miris limuna i žuta boja pomažu da uspostavimo samokontrolu, prepoznamo moć na polju karijere, moć da živimo prema svojim uvjerenjima i načelima. Pojačano energetsko punjenje osjetit će se na:
TJELESNOJ RAZINI: želudac, gušterača, žučna vrećica, jetra, slezena, tanko crijevo, živčani sustav;
NA EMOCIONALNOJ I MENTALNOJ RAZINI: samosvijest, emocionalnost, suosjećanje, empatija, senzibilnost, čežnja, prodornost, spontanost. 

Četvrta čakra

Pokazatelji disbalansa u Anahati: srčane tegobe, bolovi u grudima, visok/nizak krvni tlak, plućne bolesti, tegobe s disanjem, prehlade, bolovi u torakalnom dijelu kralježnice, bolovi u ramenima, uobraženost, bezosjećajnost, ogorčenost, hladnokrvnost, izdvajanje, problem u komunikaciji s ljudima, neprijateljsko ponašanje...
Mirisima za četvrtu čakru otvaramo se za primanje i davanje ljubavi sebi i drugima. Miris bergamota i zelena boja intenzivnije će nas povezati s elementom zraka i napuniti energijom na:
TJELESNOJ RAZINI: srce, pluća, bronhi, prsni koš, krv, koža, ruke, dlanovi, gornji dio leđa;
NA EMOCIONALNOJ I MENTALNOJ RAZINI: suosjećanje prema bližnjima, toplina osjećaja, osjećaj za pripadnost grupi, osjećaj vlastite vrijednosti, umjetničko izražavanje, tolerancija, otvorenost, zdravo rasuđivanje.

Peta čakra

Pokazatelji disbalansa u Vishudhi: bol grla, upale mandula, bolesti zubnog mesa, bolovi u vratnom dijelu kralježnice i ramenima, bolesti štitnjače, smetnje u govoru, težnja moći, netolerantnost, bježanje od stvarnosti, prenaglašen intelekt, stidljivost, kompleksi, zbunjenost, strah od izolacije, nemogućnost izražavanja, problemi s govorom, mucanje.
Mirisima za petu čakru stimuliramo napajanje grlenog centra i otvaramo mogućnost komunikacije sa sobom i drugima, iskazivanje suštine emocija. Miris metvice i plava boja napunit će nas energijom na:
TJELESNOJ RAZINI: vrat, zatiljak, ramena, vratni dio kralježnice, glas, grlo, jednjak, dušnik, štitnjača;
NA EMOCIONALNOJ I MENTALNOJ RAZINI: izražena sposobnost komunikacije, skladna svijest o sebi, različiti interesi, sposobnost učenja i koncentracije, racionalno razmišljanje, sigurnost u govoru i glasu, razvijena individualnost.

kristali i eterična ulja 

Šesta čakra

Pokazatelji disbalansa u Ayni: glavobolje, moždane bolesti, očne tegobe, problemi s vidom, sluhom, upale sinusa, ušiju, očiju, bolesti živčanog sustava; samoživost, narcisoidnost, težnja ka moći, nedostatak odgovornosti, slaba koncentracija i moć učenja, strahovi, praznovjerje, duhovna zbunjenost.
Mirisima za šestu čakru stimuliramo napajanje mentalnog dijela našeg bića i otvaramo put ka intuiciji, mudrosti, neposrednoj spoznaji, mašti. Miris lavande i ljubičasta boja će intenzivirati energetsko napajanje na:
TJELESNOJ RAZINI: mali mozak, lice, oči, uši, nos, hormoni, hipofiza, živčani sustav;
NA EMOCIONALNOJ I MENTALNOJ RAZINI: duhovna povezanost, samouvjerenost, stvaralačka energija, intuicija, prosvećenost, moć vizualizacije, otvorenost za nove ideje, kontrola misli.

Sedma čakra

Pokazatelji disbalansa u Sahasrari: glavobolje, kronične bolesti, slab imunološki sustav, živčana oboljenja, problemi s disanjem, paralize, rak, multipla skleroza, praznovjerje, nedostatak zanimanja za svjetovno postojanje, povučenost, nedostatak životne radosti, bijeg od stvarnosti, tupost, duševna iscrpljenost, depresija, nemogućnost odlučivanja, zbunjenost.
Mirisima za sedmu čakru stimuliramo povezanost s univerzumom, duhovnu snagu, religioznost, vjeru, samoispunjenje, prosvjetljenje. Mirisni štapići i bijela boja olakšat će energetsko punjenje na:
TJELESNOJ RAZINI: mozak, oči, čitav organizam;
NA EMOCIONALNOJ I MENTALNOJ RAZINI: povezanost sa univerzumom, duhovna snaga, okretanje spiritualnom, religioznost, vjera, sveobuhvatno znanje, introspekcija.

Marija Milačić
 
Izvor .Sensaklub.hr

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.