недеља, 10. јануар 2016.

Recept za ljubav!

U životu postoje samo dve stvari koje se deljenjem umnožavaju: ljubav i sreća. I kao što samo srećan sreću deli, tako samo onaj ko u sebi nosi ljubav, može ljubav i dati.
Ali, šta ako nema kome? Kako pronaći odgovarajućeg partnera i pravu ljubav?
Ne mogu vam dati krila da poletite i sa visine bacate amorove strele na koga želite, al vam mogu dati recept za ljubav koji vam može pomoći da je i zatvorenih očiju pronađete. Jer ljubav se pronalazi samo pogledom iznutra.
Dakle, uzmite tri jabuke, dve kruške, jednu bananu, šaku zelenila i malo đumbira. Sve to izblendirajte i popijte. Nazdravlje! Ovaj korak je neophodan da bi zdravi i puni energije dugo uživali u ljubavi!
Sledeći korak je malo zahtevniji: morate da dopustite sebi da budete ono što jeste, a drugima da budu to što jesu. To znači da je potrebno da prihvatite sebe sa svim svojim nesavršenostima, a sa drugih uklonite projekciju svojih očekivanja. Srećan je onaj ko to učini u svim oblastima svog života, verujte mi!
Zatim, obavezno se trudite da izbijete sebi iz glave brige i strahove i sva ona grozna pitanja: da li ću ikada naći to što tražim, ma nema šanse da se to meni desi, možda mi nije suđeno, već sam u godinama, itd. Svet je jedno veliko ogledalo i u njemu vidite i dobijate baš to o čemu mislite. Naviknite se da posmatrate, tražite i pronalazite u ljudima osobine koje vam se dopadaju, ne upoređujte sve sa vama i ne jurite drugima mane. To ne znači da treba da budete slepi kod očiju, već jednostavno svojom namerom usmeravajte svoj svet u željenom smeru.
Vodite aktivan način življenja u kome ne treba samo da se ljuljuškate, nego svesno veslajte u pravcu cilja.
Zapamtite, Bog vam je dao slobodu da delujete, pa mudro uživajte u svojoj slobodi!
Dok primenjujete recept za ljubav, nemojte preterano da mislite o svom ljubavnom cilju i ne budite opterećeni time, jer dovoljno je što ste na napred navedeni način „naručili“ ljubav Univerzumu, nemojte da ga pritiskate. Tako budite čika Marfija i stvarate prepreke. Svesno umanjite važnost i prepreke će se same ukloniti, a ako se ne sklone, zaobiđite ih.
I na kraju, poslednji sastojak recepta za ljubav: Otvorite svoje srce, utišajte „ludu“ glavu i nek ljubav u talasima zapljusne sve oko vas! Onda će se ljubav u duploj meri i vama vratiti, garantujem!

Biljana Janković & talasi.org


  

Ne volim ništa oskudno. Ni odevanje, ni vokabular, ni emocije.
Sipaj, nek preliva!

Nazdravi životu svaki dan tako što ćeš se smejati, pevati i voleti!
Nemoj da kažeš da nemaš razloga, jer razloge sam nalaziš - kao i izgovore

Živeli!
Biljana & talasi.org

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.